Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Εορδαίας:Ο σεβασμός των νεκρών είναι βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας –Αφήστε θαμμένους τους νεκρούς

koimitiria Μεγάλα ερωτηματικά δημιούργησε η εσπευσμένη επικαιροποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας του από το 2005  ανενεργού  Κανονισμού Λειτουργίας  Κοιμητηρίων του Δήμου Εορδαίας με σχετική πλειοψηφία.
         Τη στιγμή που πληθαίνει η αγανάκτηση πολιτών και ο Δήμος είναι αντιμέτωπος με ασφαλιστικά μέτρα που ζητήθηκαν από πολίτες της Εορδαίας, η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξήγητα και χωρίς καμία διαβούλευση, προχώρησαν στην επικύρωση ενός ελλιπούς, ανεπίκαιρου και  εισπρακτικού κανονισμού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως τους νοιάζει το « φαίνεσθαι» και όχι το «είναι».
          Η απαράδεκτη κατάσταση των αυθαιρέτων εκταφών, η χρόνια  έλλειψη σχεδιασμού, η ανυπαρξία οργανωμένου οστεοφυλακίου, και τα οστά που συσκευάζονται σε σακούλες απορριμμάτων, εν αγνοία των οικείων, είναι πληγή για τον πολιτισμό και την ιστορία μας.
  • Σε μία χώρα μάλιστα όπου ο σεβασμός και η ταφή των νεκρών αποτέλεσε βασικό στοιχείο του πολιτισμού της.
  • Σε μια πόλη, γη προσφύγων, όπου οι κάτοικοί της ακούμπησαν ευλαβικά τα λιγοστά πολύτιμα λείψανα από τις χαμένες πατρίδες, για μια νέα αρχή.
Η έλλειψη ενός σχεδίου για  τη διευθέτηση των πιο απλών πραγμάτων που αφορούν στην κοινωνική μας ζωή δεν είναι θέμα μόνο ανικανότητας, αλλά και συνειδητής πολιτικής επιλογής για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην καθημερινότητά μας.
  • Σε μια εποχή μνημονίων, η έλλειψη σεβασμού στους ζωντανούς, μετατρέπεται σε ασέβεια απέναντι στους νεκρούς.
           Η προβλεπόμενη ένταξη και των χωριών της Εορδαίας σε αυτόν τον «σχεδιασμό» απλώς επεκτείνει τα επαίσχυντα χαράτσια και στα κοιμητήρια, για πρώτη φορά μετά από ενενήντα χρόνια λειτουργίας τους.
           Σκαιός επίλογος του κατά τα άλλα «λαμπρού» εορτασμού των εκατόχρονων της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας .
          Και πού συμβαίνει αυτό; Στην Εορδαία, στην  πιο φθηνή γη  της χώρας ,της οποίας εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα έχουν παρακρατήσει διάφοροι για λόγους «εθνικούς». Εμείς λέμε πως δίκαιο είναι αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα, είναι κεκτημένο,  είναι θέσφατο για μας και έτσι λέμε πως πρέπει να  συνεχιστεί.
Αυτοί που πότισαν με ιδρώτα και αίμα αυτόν τον τόπο δικαιούνται δωρεάν δύο τετραγωνικά μέτρα γης!

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου