Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Τίμια Κάρα Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο στην Πτολεμαΐδα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

 Μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, η τιμία κάρα του Αγίου Παντελεήμονος θα μεταφερθεί, συνοδευόμενη από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου & Άνδρου κ. Δωρόθεο Β’, τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ευδόκιμο και Πατέρες της Μονής, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, όπου φυλάσσεται, στην Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα.
Στην Πτολεμαΐδα, η επίσημη υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος θα λάβει χώρα το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, και ώρα 6.00 απογευματινή, στα πρόπυλα του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου, με την τέλεση Ευχαριστήριας Ακολουθίας και, ακολούθως, Δισαρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’. Την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, θα τελεσθεί στον ως άνω Ιερό Ναό Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, και ώρα 6.30 απογευματινή, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φλωρίνης, μετά την οποία θα επακολουθήσει Μέγας Εόρτιος Εσπερινός και επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου, κατά την οποία άγει τα Ονοματήριά του ο επιχώριος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.
Την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, στον ως άνω Ιερό Ναό θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Η τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος θα παραμείνει στη Φλώρινα προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου.
Παραθέτουμε το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Πτολεμαΐδας:
Σάββατο Φεβρουαρίου 2013
Ώρα 6:00 μ.μ. Υποδοχή Τιμίας και Χαροτόβρυτου Κάρας του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
Ώρα 9:00 μ.μ. Παρακλητικός Κανών εις τον Άγιον και Ιαματικόν Παντελεήμονα
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013
Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Ώρα 6:00 μ.μ. Τέλεσις Ιερού Ευχελαίου
Ώρα 9:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία
Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013
Ώρα 7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Παρακλητικός Κανών εις τον Άγιον και Ιαματικόν Παντελεήμονα

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου