Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ευρήματα στο σπίτι στο Μαρούσι "δείχνουν" το χτύπημα στο Mall

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Μαρούσι που σχετίζεται με τους συλληφθέντες της Κοζάνης
Διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης εντοπίστηκε αργά το βράδυ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα βόρεια προάστια.
Το διαμέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην περιοχή του Αμαρουσίου και εκτιμάται ότι πρόκειται για κρησφύγετο της οργάνωσης, που φέρονται ως μέλη της οι συλληφθέντες.
Παρότι κάποιος επιχείρησε να αδειάσει τη γιάφκα στο Μαρούσι, καθώς βρέθηκε σπασμένος ο αφαλός της πόρτας, οι αστυνομικοί, όπως μετέδωσε ο Antenna, εντόπισαν ευρήματα που συνδέονται με το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο The Mall.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις επίσημα από την αστυνομία.
Οι αρχές ενδέχεται να έφτασαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα από τις δύο ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Μάλιστα δεν ήταν το μόνο σπίτι που πραγματοποίησαν έρευνες, αλλά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρέπει να "ξεσκόνισαν" και άλλα διαμερίσματα.
Στον Κορυδαλλό δύο από τους συλληφθέντες
Στο μεταξύ, στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκαν οι δύο -ο 22χρονος και ο 25χρονος- από τους τέσσερις συλληφθέντες της διπλής ληστείας της Κοζάνης. Ο 22χρονος αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας στον εφέτη ανακριτή.
Οι αστυνομικοί, που πήραν δείγματα DNA, ανοίγουν άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας προκειμένου να δουν εάν υπάρχει ταυτοποίηση με "ορφανά" στοιχεία.
Ήδη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι τα αποτυπώματα του 20χρονου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκαν με εκείνα που είχαν βρεθεί στις γιάφκες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε Καλλιθέα και Βόλο.
Παράλληλα έχουν ανοίξει και άλλες υποθέσεις και αναζητούνται πιθανές διασυνδέσεις των συλληφθέντων. Στο στόχαστρο έχουν μπει η συμπλοκή των αστυνομικών με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Νοέμβριο του 2011, η ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Φλώρινα τον Νοέμβριο του 2012 και η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο Mall.
H ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσει και τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας στην Κοζάνη αλλά και τα κρησφύγετα τους, καθώς εκτιμά ότι με τις ληστείες χρηματοδοτούν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Έτσι έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων αλλά και δύο πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους προκειμένου να εντοπίσει κάποιο διαμέρισμα που είχαν ενοικιάσει.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου