Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι δεν δέχεται γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από το όνομα


«Η ελληνική εφημερίδα Το Βήμα, γράφει ότι ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πρόοδο των συνομιλιών για τη διαφωνία του ονόματος , διότι, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, δεν δέχεται γεωγραφικό προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία», γράφει σήμερα η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Nova Makedonija.


Ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τα Σκόπια, δήλωσε ενθαρρυμένος, και ανακοίνωσε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων.
Ο Μάθιου Νίμιτς καλεί τους εκπροσώπους των Σκοπίων και της Ελλάδας,  Ζόραν Γιολέβσκι και Αδαμάντιο Βασιλάκη, σε ένα νέο γύρο συνομιλιών στη Νέα Υόρκη στις 29 και 30 Ιανουαρίου.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η συνέχιση της συζήτησης που ξεκίνησε ο Νίμιτς με τους ανώτερους αξιωματούχους των δύο χωρών.

Μέχρις στιγμής, τόσο η Ελλάδα όσο και η FYROM έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του μεσολαβητή με τον οποίο κατ’ αρχήν θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις και κατόπιν θα ακολουθήσει κοινή συνάντηση με τους διαπραγματευτές, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων «Πρες24».

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου