Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΔΕΤΗΠ) : «ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΔΕΤΗΠ‏»


 
Πτολ/δα 04-12-2013
Αρ. Πρωτ. 133
Στο στόχαστρο μπήκε τον τελευταίο καιρό η Δ.Ε.ΤΗ.Π. σύμφωνα με δημοσιεύματα που ήρθαν στο φώς στον ημερήσιο τύπο (εφ. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 25/10/2013 και εφ. Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 01/12/20132) και αφορούν την αξιολόγηση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και Δημοτικών
 Επιχειρήσεων των ΟΤΑ. Στα υπόψη δημοσιεύματα τα οποία προφανώς διέρρευσαν από τα αρμόδια υπουργεία, εμφανίζονται 29 δημοτικές επιχειρήσεις μεταξύ άλλων και η Δ.Ε.ΤΗ.Π. και η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. και οι οποίες αποτελούν την δεξαμενή για απολύσεις εργαζομένων ή καταργήσεις και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.
 
Τα παραπάνω δημοσιεύματα δημιουργούν ένα κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού στους εργαζόμενους των δύο δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Εορδαίας, καθότι δεν είναι γνωστή η βασιμότητά τους καθώς και η προέλευσή τους. Οι όποιες προφορικές διαβεβαιώσεις πολιτικών ή άλλων διοικητικών προσώπων ότι αποτελούν δημοσιογραφικά τρυκ δεν πείθουν και δεν αρκούν για να αντιστρέψουν το ήδη αρνητικό κλίμα.
 
Ο προβληματισμός αυξάνεται όταν εμφανίζεται η Δ.Ε.ΤΗ.Π. στην σχετική λίστα των 29 δημοτικών επιχειρήσεων (σε σύνολο 1.100 επιχειρήσεων της χώρας) που στοχοποιούνται ως (προβληματικές ;) επιχειρήσεις άμεσης αξιολόγησης.
Για τους παραπάνω λόγους, ερωτούμε :
1. Με ποια κριτήρια συντάχθηκε η σχετική λίστα των 29 δημοτικών επιχειρήσεων και από ποιους;
2. Τι κάνουν τα αρμόδια όργανα και οι διοικήσεις τους, όταν γνωρίζουν ότι Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, είναι μια σύγχρονη, υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση μη χρηματοδοτούμενη και χωρίς πλεονάζον προσωπικό.
 
Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 
Ο Πρόεδρος         Ο Γραμματέας 
                                                                           
Διρχαλίδης Γρηγόριος        Γραίδης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου