Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ομιλία κ.Νικολάου Τσιρέλη “Πόσο «Μακεδόνες» είναι οι Σκοπιανοί» 18/11/2013 (ΒΙΝΤΕΟ)




Δικηγόρος – MSc Kανονικού Δικαίου
“Πόσο “Μακεδόνες” είναι οι Σκοπιανοί”?

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
-Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας
-Μορφωτικός Σύλλογος “Αλέξανδρος Υψηλάντης”.

Εκπληκτική παρουσίαση του Σύγχρονου Ελληνικού κράτους και των γειτόνων του, μέσα απο 250 διαφάνειες από τον κ.Νικόλαο Τσιρέλη.
Μία εξαιρετικά τεκμηριωμένη ομιλία, με θέμα “Πόσο «Μακεδόνες» είναι οι Σκοπιανοί» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης- Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 18/11/2013, από τον συντοπίτη μας δικηγόρο κ. Νικόλαο Τσιρέλη στο συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης. Πριν από την ομιλία η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας μας ταξίδεψε μελωδικά με τα τραγούδια της υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Πατρή. Τα Αικατερίνεια 2013, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και ο Μορφωτικός Σύλλογος «Αλέξανδρος Υψηλάντης» ήταν οι συνδιοργανωτές της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης.
Ο19ου αιώνα με τον έντονο εθνικισμό των Βουλγάρων, τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας» με τη συνθήκη του Αγ. Στεφάνου το 1878 ( διάρκειας 130 ημερών) ,την ίδρυση για 7 χρόνια της Ανατολικής Ρωμυλίας και την ανακατάληψή της από τους Βουλγάρους. Με την αποσκίρτηση της Εκκλησίας από το Πατριαρχείο δημιουργείται η Εξαρχική Εκκλησία της Βουλγαρίας και αρχίζει στην Οθωμανική ακόμη Μακεδονία έντονη προπαγάνδα και στη συνέχεια βιαιοπραγίες από τους κομιτατζήδες για αλλοτρίωση του ελληνικού στοιχείου της Μακεδονίας. Με τους εμπνευσμένους μητροπολίτες

entopios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου