Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τέσσερα ελληνικά F-16 εναντίον εκατό μαχητικών από Ισραήλ, ΗΠΑ, Ιταλία!


Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Άρχισαν οι πιο σκληρές αερομαχίες στον ουρανό του Ισραήλ όπου τα ελληνικά μαχητικά θα πρέπει να επιβιώσουν και να υπερισχύσουν απέναντι σε F-15, F-16, Tornado και ΑΜΧ.

Στους δεκατρείς Έλληνες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας ανατίθενται σύνθετες επιχειρησιακά αποστολές ,νύχτα-μέρα, και προσπαθούν να κρατήσουν πολύ ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία. Να κάνουν υπερήφανο το ΓΕΑ και ολόκληρη την Ελλάδα.


Μπορεί να μην είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ωστόσο οι Έλληνες πιλότοι συμμετέχουν στη μεγαλύτερη πολυεθνική αεροπορική άσκηση του Τελ-Αβιβ Γαλάζια σημαία με άλλους τετρακόσιους πιλότους από ΗΠΑ , Ισραήλ , Ιταλία και Πολωνία.  Θα πρέπει να δείξουν για άλλη μια φορά ότι είναι οι καλύτεροι από τους καλύτερους πιλότους των άλλων Πολεμικών Αεροποριών . Την προηγούμενη φορά το κατάφεραν και εντυπωσίασαν!

Σκληροί αντίπαλοι θεωρούνται οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί πιλότοι καθώς εκπαιδεύονται και αυτοί πολύ σκληρά και με τα καλύτερα μέσα. Το πολεμικό θέατρο έχει στηθεί από τις 17 του μηνός στο F.I.R του Τελ-Αβίβ. Πρόκειται για μία άσκηση που κάνει το Ισραήλ αλλά φέτος η διοργανώτρια χώρα έχει αναβαθμίσει τα επιχειρησιακά σχέδια τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και είναι σύνθετα και πολύ απαιτητικά .

Στόχος της άσκησης όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Τελ-Αβίβ είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ συμμαχικών Αεροπορικών δυνάμεων, η ανταλλαγή απόψεων γύρω από την ανάπτυξη νέων τακτικών στον εναέριο αγώνα, αλλά κυριότερα να προσφέρουν στα ξένα πληρώματα που θα έρθουν τη δυνατότητα να ασκηθούν σε ένα άγνωστο και νέο περιβάλλον για αυτά.

Το Ισραήλ θα επιστρατεύσει για τις ανάγκες αυτών των επιχειρήσεων τους καλύτερους πιλότους που διαθέτει . Από ελληνική πλευρά έχουν σταλεί τέσσερα F-16 από τη 340 Μοίρα με ομάδα 45 ατόμων (13 ιπτάμενοι και 32 τεχνικοί), που θα παραμείνουν εκεί έως και τις 28 Νοεμβρίου. Από την πλευρά της η ισραηλινή Αεροπορία θα επιστρατεύσει όλους των τύπους των μαχητικών που διαθέτει όπως F-16 block 30 και F-16I, F-15C/D και F-15I.

Σύμφωνα με τα Ισραηλινά Μ.Μ.Ε. πάνω από 100 πολεμικά αεροσκάφη από ξένα κράτη λαμβάνουν μέρος στην άσκηση «Γαλάζια Σημαία» (Blue Flag) πάνω από την έρημο Νεγκέβ στο Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ έχει αποκλειστεί τα τελευταία χρόνια από την άσκηση του ΝΑΤΟ «Αετός της Ανατολίας», λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία.

Στην άσκηση λαμβάνει μέρος η Μοίρα «Ιπτάμενος Δράκος» της IAF, επίσης γνωστή ως «Κόκκινη Μοίρα», που φιλοξενείται στην Όβντα. Η «Κόκκινη Μοίρα» είναι η αντίστοιχη της Σχολής Top Gun από τις ΗΠΑ και μιμείται τεχνικές και τακτικές των εχθρικών αεροπορικών δυνάμεων, ιδιαίτερα εκείνων των αραβικών εθνών.

Σύμφωνα πάντα με το Τελ- Αβίβ η άσκηση «Γαλάζια Σημαία» έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώσει μια σειρά από ρεαλιστικά σενάρια, συμπεριλαμβανομένου του ασύμμετρου πολέμου κατά στόχων χαμηλής υπογραφής, καταπολέμηση πλήρως «συμμετρικού» αντιπάλου με παρόμοιες δυνατότητες, και ασκήσεις κατά ενός αριθμού στόχων αέρος και εδάφους - εναέριες απειλές και ισχυρή αεράμυνα.

http://newpost.gr/post/
efenpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου