Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η Αγκόλα βάζει τέλος στην ισλαμική παράνοια

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
Η Αγκόλα φαίνεται πως θα είναι η πρώτη στον κόσμο η οποία θα απαγορεύσει το Ισλάμ! Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν εφημερίδες της χώρας σύμφωνα με τις οποίες: «Η διαδικασία νομιμοποίησης του Ισλάμ και των μουσουλμάνων δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα όλα τα υπάρχοντα τζαμιά πρόκειται να κλείσουν μέχρι νεοτέρας» ανέφερε στις 22 Νοεμβρίου στο  Agence Ecofin η υπουργός Πολιτισμού της Αγκόλα  Rosa Maria Martins da Cruz e Silva.
Η ίδια διαβεβαίωσε πως η απόφαση αυτή ήταν η πλέον πρόσφατη σε μια σειρά ενεργειών στη μάχη ενάντια στις θρησκευτικές σέκτες οι οποίες δεν είναι νόμιμες στη χώρα. Σύμφωνα με την υπουργό η απόφαση αυτή ήταν αναγκαία στην αδιάκοπη μάχη εναντίον του προσηλυτισμού σε θρησκευτικά κινήματα η δοξασία των οποίων αντιβαίνει στην πολιτιστική κληρονομιά της Αγκόλα.
Η απαγόρευση δεν ισχύει μόνο για το Ισλάμ αλλά σε αυτή περιλαμβάνονται και άλλα θρησκευτικά κινήματα.
«Όλες οι  θρησκευτικές σέκτες οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Δικαιοσύνης απαγορεύεται να πραγματοποιούν θρησκευτικές δραστηριότητες οπότε οι πόρτες τους θα παραμείνουν κλειστές», αναφέρει η εφημερίδα  Jornal de Angola.
«Αυτό είναι το τέλος της ισλαμικής επιρροής στη χώρα μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Αγκόλα José Eduardo dos Santos.

Η μάχη που δίνει η κυβέρνηση της Αγκόλα ενάντια στην επεκτατική πολιτική του Ισλάμ δεν ξεκίνησε τώρα.
Τον περασμένο Οκτώβριο μουσουλμάνοι από το προάστιο Viana της πρωτεύουσας Luada είδαν ένα από τα τζαμιά τους να κατεδαφίζεται από τις αρχές.
Από το ραδιοφωνικούς σταθμούς ο περιφερειακός διοικητής της επαρχίας της Luada Bento Bento ανακοίνωνε:
«Οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι δεν είναι καλοδεχουμενοι στην Αγκόλα και η κυβέρνηση της χώρας δεν είναι έτοιμη για την νομιμοποίηση των τζαμιών».

πηγή
Τρήμα ειδήσεων f-defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου