Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Και "με τη βούλα" του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε το λουκέτο στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

Όπως τόνισε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης ο οργανισμός δεν έχει λόγο ύπαρξης
Επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητκής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όπως έχει ανακοινώσει και ο κ. Χρυσοχοΐδης, το ΤΕΟ θα κλείσει, συμφωνώ και εγώ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης».
Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε ότι δεν έχει τεθεί θέμα από την τρόικα για νέες απολύσεις πέραν των 15.000 μέχρι τα τέλη του 2014, που έχει ήδη συμφωνηθεί.
Πρόκειται για τον πρώτο δημόσιο Οργανισμό που θα βάλει λουκέτο.
Συνολικά απασχολούνται 150 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στις 4.000 απολύσεις που έχει δεσμευτεί να κάνει η Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης , αποκάλυψε ότι η τρόικα έθεσε θέμα επέκτασης της κινητικότητας σε συνδυασμό με απολύσεις και μετά το 2014, αλλά η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αντέξει τις 13.000 απολύσεις που υπολείπεται να κάνει μέχρι το τέλος του 2014, όπως άντεξε το 1.000.000 απολύσεις ο ιδιωτικός τομέας. Το θέμα δεν είναι εύκολο, είπε, αλλά έχει συμφωνηθεί.
Σε ερώτηση αν φιλοδοξεί να είναι διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτή την ώρα δεν σκέφτεται κάτι περισσότερο από την υπουργική του θητεία.
Τέλος, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν εκτιμά πως διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόικα. «Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα τον Δεκέμβριο», επισήμανε ο υπουργός.

 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου