Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πάτε καλά ρε;!; ~ 2.000 αστυνομικοί για το βάζελος - γαύρος;

Κάτω από πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας, με κινητοποίηση περίπου 2.000 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., θα διεξαχθεί το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αιτία των μέτρων, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, είναι τα επεισόδια της άτυπης βεντέτας που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.
Να τα αναλάβουνε οι ομάδες τα έξοδα. Τι δουλειά έχει η αστυνομία, την οποία πληρώνουμε εμείς;


Εκτός από τον αστυνομικό κλοιό που θα στηθεί γύρω από το γήπεδο και εντός αυτού, σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Αστυνομίας σχεδόν σε όλη την Αττική. Θα ληφθούν μέτρα επιτήρησης γραφείων συνδέσμων οπαδών, η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των ομάδων, ενώ τα ΜΑΤ θα βρίσκονται εντός και εκτός του γηπέδου, παρά το γεγονός ότι στις κερκίδες θα βρίσκονται μόνο οπαδοί του γηπεδούχου Παναθηναϊκού. Για λόγους ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε, θα μείνουν κενά 314 καθίσματα πίσω από τους πάγκους των δύο ομάδων. Σε αυτά θα καθήσουν αποκλειστικά και μόνο... αστυνομικοί.

Η αστυνομική επιχείρηση για την ασφαλή διεξαγωγή του ντέρμπι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ξεκινήσει από τις 8 το πρωί αύριο και σταδιακά θα εντείνεται μέχρι τη μετατροπή του γηπέδου - αλλά και της περιοχής των Αμπελοκήπων - σε φρούριο.

Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους του γηπέδου για εντοπισμό φωτοβολίδων, κροτίδων ή άλλων «πολεμοφοδίων», που όπως έχει διαπιστωθεί αρκετές φορές μπαίνουν στα γήπεδα πριν από τους οπαδούς. Στα μέτρα που σχεδιάστηκαν, πάντως, για πρώτη φορά έχει γίνει και η πρόβλεψη να ελεγχθεί η... ποιότητα του αέρα στα αποδυτήρια, μετά τα παράπονα που διατυπώθηκαν από την πλευρά του Ολυμπιακού ότι μυρίζουν άσχημα και η μυρωδιά επηρεάζει τους παίκτες, τους ζαλίζει. Ετσι, για πρώτη φορά έχουν κληθεί τεχνικοί με ειδικό εξοπλισμό για να ελέγξουν την ποιότητα του αέρα.

Περιμετρικά σε όλο το γήπεδο κατά την άφιξη των οπαδών θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις. Θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για τους οπαδούς, προκειμένου να εντοπισθούν εγκαίρως και να κατασχεθούν αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επεισόδια.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η μετακίνηση των πούλμαν με τους παίκτες των ομάδων. Τα αυστηρά μέτρα εστιάζουν στην ασφαλή μετακίνηση. Εχει καταστρωθεί ειδικό σχέδιο μετακίνησης και για τις δύο ομάδες. Στους δρόμους κατά τη μετακίνηση θα ληφθούν μέτρα ταχείας κυκλοφορίας. Τροχονόμοι θα εποπτεύουν τις διασταυρώσεις ενώ την ώρα της πομπής θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους κάθετους δρόμους.

Η βεντέτα. Τα πιο πρόσφατα επεισόδια στη βεντέτα των οπαδών είναι οι βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία συνδέσμων αλλά και το ένοπλο επεισόδιο στο Παγκράτι, στη διάρκεια του οποίου τραυματίσθηκε σοβαρά υπάλληλος κλαμπ που επιχείρησε να παρέμβει στον καβγά μεταξύ ομάδων χούλιγκαν.
 
krasodad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου