Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης

Διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης «Η Αμερική κλείνει» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του CNN που αφορά τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν για τις περικοπές στον προϋπολογισμό και οδηγούν τον Μπαράκ Ομπάμα να διατάξει τη διακοπή της χρηματοδότησης του κράτους.
Η Υπηρεσία Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αρχίσουν την εκτέλεση των σχεδίων για τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης τα μεσάνυκτα.
Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, απέρριψε ένα σχέδιο προσωρινής χρηματοδότησης που είχε υπερψηφίσει η Ρεπουμπλικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.
Βασική αιτία της αντιπαράθεσης είναι η αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων στη μεταρρύθμιση Υγείας του προέδρου Ομπάμα, το αποκαλούμενο «Obamacare».
Τώρα, περίπου 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι - που κρίνονται ως μη απαραίτητοι- θα υποχρεωθούν σε αργία, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στις δουλειές τους, ούτε πότε θα πληρωθούν ξανά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι θα παραμείνει κανονικά στην υπηρεσία του κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνηση, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.
"Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κονγκρέσο", δήλωσε ο  Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου