Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κοροϊδία οι έλεγχοι για τους φοροκλέπτες

Κοροϊδία οι έλεγχοι για τους φοροκλέπτες «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να γίνουν οι σωστοί έλεγχοι των πλούσιων φοροφυγάδων και των ονομάτων που περιέχονται στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου και Λιχτενστάιν, αυτών που έχουν αγοράσει πανάκριβα σπίτια στο Λονδίνο και έχουν βγάλει δισεκατομμύρια έξω, τα οποία δεν ξέρουμε καν αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί».

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η συγκλονιστική αυτή δήλωση, που αποκαλύπτει τη μεγάλη κοροϊδία όλων μας για τους δήθεν ελέγχους που γίνονται για να βρεθούν οι εκατομμυριούχοι φοροκλέπτες του ελληνικού δημοσίου, προέρχεται από την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών στο σύστημα οικονομικού ελέγχου των φοροφυγάδων και είναι ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Οι αριθμοί και τα επίσημα στοιχεία για τους ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί για όλους αυτούς τους εν δυνάμει φοροκλέπτες των διαφόρων λιστών, τους εξαγωγείς δισεκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού και λοιπά, δικαιώνουν απόλυτα τον κ. Αλεξιάδη, καθώς από τους 30.000 περίπου εκκρεμείς φορολογικούς ελέγχους των πλουσίων, μόνο 45-50 από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί.
«Και τώρα μας πέταξαν το μπαλάκι σε εμάς τους εφοριακούς για τους ελέγχους αυτούς», λέει ο κ. Αλεξιάδης συμπληρώνοντας ότι οι έλεγχοι αυτοί αποκλείονται να ολοκληρωθούν ούτε καν στις επόμενες δεκαετίες, γιατί οι εφοριακοί που έχουν απομείνει είναι ελάχιστοι και δεν αρκούν ούτε για τη διεκπεραίωση των τρεχουσών φορολογικών υποθέσεων των πολιτών.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου