Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη η πολυδάπανη ανέλκυση του Costa Concordia

Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia. Αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ώρες και περιλαμβάνει την περιστροφή του σε όρθια θέση και τη ρυμούλκησή του σε ναυπηγείο του Λιβόρνο όπου αργότερα θα αποσυναρμολογηθεί (Pics+Vid)
Σε εξέλιξη είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανέλκυσης ναυαγίου, αυτή του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, ενάμιση χρόνο μετά τη βύθισή του.
Ειδικά συνεργεία τοποθετούν γιγάντιες μεταλλικές αλυσίδες και σχοινιά στο σκάφος, το οποίο ζυγίζει περισσότερο από 114.000 τόνους και έχει το μέγεθος τριών γηπέδων ποδοσφαίρου.
Γιγαντιαίες αλυσίδες και μεταλλικά καλώδια, τα οποία θα σηκώσουν το Costa Concordia από τον υγρό του "τάφο" έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του σκάφους.
Τους τελευταίους 20 μήνες, έγινε άντληση του μαζούτ μέσα από τις δεξαμενές καυσίμων του κρουαζιερόπλοιου και το Costa Concordia σταθεροποιήθηκε.




  Η Titan Micoperi, η ιταλο-αμερικανική κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο της ανέλκυσης, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το κόστος της επιχείρησης θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.
Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ώρες.
Στις 13 Ιανουαρίου του 2012 το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε ύφαλο και μισοβυθίστηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 32 από τους 4.229 επιβάτες του.
Ο κυβερνήτης του, Φραντσέσκο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε μία δίκη που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγή:BBC
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου