Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σκόπια: «Ενθαρρυντικά νέα από τις Βρυξέλλες για όλα τα Βαλκάνια, εκτός από ...εμάς»

»Όλες οι βαλκανικές χώρες, εκτός από τα Σκόπια, μπορούν να αναμένουν  ευνοϊκά νέα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


»Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Βελιγραδίου, B-92, το οποίο επικαλείται  δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας της Βιέννης «Wirtschaftsblatt», αναφέρει ότι  η Αλβανία είναι στο δρόμο για το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Μαυροβούνιο είναι σε θέση να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την προσχώρησή του, η Σερβία θα συνεχίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις  μέχρι τον Ιανουάριο και το Κοσσυφοπέδιο, θα λάβει το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ΕΕ με συνομιλίες για συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης.

»Η βιεννέζικη εφημερίδα εκτιμά ότι μόνο η προσέγγιση των Σκοπίων στην ΕΕ, πηγαίνει ‘θλιβερά’, κυρίως λόγω του αποκλεισμού της Ελλάδας για το όνομα.

»Οι Βρυξέλλες αξιολογούν ότι η πολιτική κατάσταση στα Σκόπια είναι χειρότερη από το προηγούμενο έτος, κυρίως, λόγω της κυβερνητικής κρίσης", επισημαίνει το σκοπιανό Λίμπερτας.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου