Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» στο Αμύνταιο (Bίντεο)

amintaio_stratopedoΈντονη αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί στη τοπική κοινωνία του Αμυνταίου σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ», καθώς, το γεγονός αυτό θα δώσει την χαριστική βολή στην περιοχή η οποία διαρκώς υποβαθμίζεται.

  Ακόμη ένα τραγικό λάθος διαπράττεται, μια εγκληματική πράξη κατά του ακριτικού Δήμου Αμυνταίου και των πολιτών του, καθώς η κυβέρνηση δείχνει το πιο σκληρό και αδιάφορο πρόσωπο της, απέναντι σε έναν τόπο που μετράει πληγές, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του ΙΚΑ και της ΔΟΥ.
  Με πρωτοβουλία των γυναικών των υπηρετούντων στρατιωτικών στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2013 στην κεντρική πλατεία της πόλης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου.
  Παρόντες στην συγκέντρωση αρκετές οικογένειες στρατιωτικών και πολίτες του Αμυνταίου, που απέναντι στη σκληρότητα και αδιαφορία του κράτους, καλούνται πλέον να αντιτάξουν την δική τους σκληρότητα, με δυναμικό τρόπο και να μην δεχτούν με ταπεινότητα τις αποφάσεις ερημοποίησης της περιοχής.
  Την αντίθεση για αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των στρατιωτικών, δήλωσαν στον χαιρετισμό τους, ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Γερμανίδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακέιμ Ιωσηφίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, Βασίλης Μπούτσης.
  Εκ μέρους των διοργανωτών – γυναικών μίλησε η Αναστασία Μάντζου, σύζυγος στρατιωτικού που υπηρετεί σε μονάδα του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ», η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:
  «Από σήμερα το Αμύνταιο που φέρει την ονομασία του Στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου «Αμύντα» από φτωχό γίνεται φτωχότερο με το κλείσιμο του ιστορικού Στρατοπέδου «Παπαπέτρου» και μάλιστα σε διάστημα λίγων ημερών.
  Γιατί τόση βιασύνη;;; Ποια οφέλη εξυπηρετεί;;;
  ΠΟΙΟΣ θα εμπνέει πλέον το αίσθημα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή;
  ΠΟΙΟΣ θα είναι ο άγρυπνος φρουρός της ΒΔ Μακεδονίας;
  ΠΟΙΟΣ θα βρίσκεται σε επιφυλακή στα έντονα καιρικά φαινόμενα;
  ΠΟΙΟΣ θα προστατεύσει την ακεραιότητα των εργοστασίων της ΔΕΗ και όχι μόνο σε ενδεχόμενες αστάθειες καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας παράγεται στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου – Φλώρινας – Πτολεμαΐδας.
  ΠΟΙΟΣ έδωσε το δικαίωμα σε όλους αυτούς να ερημώσουν το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή; Ξεχνούν ότι το Αμύνταιο βρίσκεται στα σύνορα της χώρας μας; Ξεχνούν ότι η ονομασία της Μακεδονίας παραμένει ρευστή;
  Η κρίση που βιώνει η χώρα μας είναι καθαρά οικονομική και όμως μέσα σ’ αυτήν την συγκυρία αποφασίστηκε να ξοδευτούν υπέρογκα ποσά νια την μεταφορά Μονάδων στην Θράκη χωρίς να υπάρχει καμία απειλή και χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνοντας τελείως τον τόπο μας και δίνοντας ακόμη περισσότερο ζωή στην εκεί περιοχή που ούτως ή άλλως σφύζει από στρατό, αστυνομία και πανεπιστήμια.
  Δεν μπορεί τα κλειδιά των συνόρων να βρίσκονται έρμαια στις επιταγές των ξένων.
  Οι συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή σε βάθος χρόνου θα είναι ολέθριες. Τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο καθώς το επόμενο βήμα μετά από αυτό θα είναι η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο, βάζοντας την οριστική ταφόπλακα στην περιοχή μας.
  Το δικό μας πρόβλημα αύριο Θα είναι πρόβλημα όλης της ΒΔ Μακεδονίας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ
ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ» ΝΑ
ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ».
  Ακολούθησε πορεία προς το Στρατόπεδο και εν συνεχεία προς την Λέσχη Αξιωματικών, όπου θυροκολλήθηκαν τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας, καθώς δεν υπήρχε κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματικός να το παραλάβει.
 
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου