Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΔΩΠ.

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 από την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη  τα νέα   μειωμένα  δίδακτρα  και η ίδρυση νέων σχολών  για την καινούρια  χρονιά 2013-2014.
«Το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας μένοντας πιστό στο στόχο του, που είναι η παροχή υψηλής ποιότητας μουσικής εκπαίδευσης σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες του Δήμου, με απόφαση των μελών του Δ.Σ του ΝΠΔΔ , για άλλη μια χρονιά προχωρά στη μείωση τιμών στα δίδακτρα.  Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, μετά από σχεδιασμό και σε συνεννόηση με την Δήμαρχο την κ. Βρυζίδου, γιατί πάντα στόχος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ωδείου μας» Δήλωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή, για τις καινοτομίες του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος και την σπουδαία δουλειά που έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και τους καθηγητές για τη συνεργασία.        
       Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης παίρνοντας το λόγο σημείωσε   «Σε μια περίοδο κατά την οποία ο Πολιτισμός είναι από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας επιδιώκει την εξωστρέφεια μέσα από την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού του προγράμματος καθώς και μέσω της παροχής οικονομικών κινήτρων προς τους πολίτες του Δήμου, προκειμένου να εισαχθούν στο μαγικό κόσμο της μουσικής.  Γι’ αυτό και έχουν δημιουργηθεί πακέτα προσφορών που απευθύνονται σε όλο το φάσμα των ηλικιών, ξεκινώντας από τα παιδιά ηλικίας 4 ετών μέχρι και τους μεγαλύτερους πολίτες του Δήμου.»
Αναλυτικά οι  παροχές και εκπτώσεις για συγκεκριμένες σχολές και τμήματα.
Προκειμένου να ενισχυθούν ορισμένα τμήματα και όργανα, αλλά και να γνωστοποιήσουμε την ίδρυση νέων τμημάτων στο κοινό της πόλης, γίνεται έκπτωση επί των διδάκτρων.
 
·         Για τη σχολή του βιολοντσέλου προβλέπεται η Δωρεάν παρακολούθηση όλων των καινούριων εγγραφών.
·         Για το τμήμα του φλάουτου, του κλαρινέτου, του σαξόφωνου και των χάλκινων πνευστών προβλέπεται έκπτωση 30% για το πρώτο έτος σπουδών όλων των μαθητών και για το 2ο έτοςέκπτωση 20%.  Ειδικά για τους μαθητές οι οποίοι παρακολουθούν και συμμετέχουν στις πρόβες της Φιλαρμονικής, ανεξαρτήτως επιπέδου, το πρώτο έτος σπουδών  έχει έκπτωση 60% και όσοι συνεχίσουν στο δεύτερο έτος έχουν έκπτωση 30%, ενώ στο  3ο έτος σπουδών τα δίδακτρα έχουν έκπτωση 20%.
·         Επίσης θέλοντας να βοηθήσουμε τους μαθητές του Μουσικού σχολείου προχωράμε σε   έκπτωση 30% σε όλες τις νέες εγγραφές μαθητών καθώς επίσης και έκπτωση 10% σε ήδη υπάρχοντες σπουδαστές μας που φοιτούν παράλληλα και στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.
 
ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014
Για τη σχολική χρονιά 2013-14 προβλέπεται να δημιουργηθούν ή να επαναλειτουργήσουν νέα τμήματα, σχολές και κατευθύνσεις σπουδών. Τα τμήματα αυτά θα είναι:
 
·         Σχολή κλαρινέτου. Με νέα εκπαιδευτική φιλοσοφία και προσανατολισμό τόσο στην τεχνική κατάρτιση όσο και στην ερμηνευτική προσέγγιση πρόκειται να  λειτουργήσει η συγκεκριμένη σχολή.
·         Σχολή Παραδοσιακής μουσικής. Οι σπουδαστές εκτός από το παραδοσιακό όργανο που θα επιλέξουν θα διδαχθούν σε ομαδικά μαθήματα τόσο Βυζαντινή μουσική όσο και Ευρωπαϊκή μουσική και θα συμμετέχουν στο Βυζαντινό Χορό του Ωδείου , με τελικό στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη κατάρτιση πάνω στο πολύ σοβαρό αντικείμενο της Παραδοσιακής Μουσικής. 
·         Σχολή Βιολοντσέλου. Ένα από τα βασικά όργανα της ορχήστρας, επανέρχεται στο πρόγραμμα σπουδών του ΒΔΩΠ μετά από παύση λίγων ετών με πιο δυναμική και σύγχρονη εκπαιδευτική φιλοσοφία.
·         Τμήμα Μουσικής για ενήλικες. Με το συγκεκριμένο πακέτο σπουδών το ΒΔΩΠ καλύπτει μια απαίτηση δεκάδων συμπολιτών μας να εκπληρώσουν το όνειρό τους προκειμένου να μάθουν να παίζουν ένα όργανο. Το Τμήμα Μουσικής για ενήλικες απευθύνεται σε συμπολίτες μας από 25 χρονών και πάνω και προσφέρει παρακολούθηση του κύριου οργάνου επιλογής του, μαζί με ταχύρρυθμα ομαδικά μαθήματα στοιχειώδους θεωρίας καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής στα υπάρχοντα ή υπό ίδρυση φωνητικά και οργανικά σύνολα του Ωδείου.
·         Τμήμα Τζάζ αρμονίας. Με το συγκεκριμένο νέο τμήμα οι σπουδαστές μπορούν να πάρουν μια πρώτη βασική γνώση πάνω στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού.
·         Κύκλοι σεμιναρίων: Γ         ια πρώτη φορά στην Πτολεμαΐδα θα ξεκινήσουν κύκλοι σεμιναρίων ανοιχτοί στον απλό κόσμο κατά τη διάρκεια των οποίων θα επιχειρείται από καταξιωμένους καθηγητές, με απλό και κατανοητό τρόπο, να εισάγουν βασικές γνώσεις μουσικής πάνω σε συγκεκριμένη θεματολογία κάθε φορά. Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεματικές ενότητες που αφορούν την όπερα, την έντεχνη μουσική δημιουργία, την τζαζ και άλλους τομείς της μουσικής. Για την παρακολούθηση, δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη γνώση μουσικής. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι σεμιναρίων θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 
Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα παρακάτω τμήματα και σχολές:
·         Σχολή Πιάνου
·         Σχολή Κλασικής κιθάρας
·         Σχολή Βιολιού – Βιόλας
·         Σχολή Κλασικού τραγουδιού (μονωδίας)
·         Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
·         Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση)
·         Σχολή Ακορντεόν
·         Τμήμα Μελοδραματικής
·         Τμήμα Ρεπερτορίου Μονωδίας
·         Τμήμα Προπαιδείας (για παιδιά από 4 χρονών)
·         Τμήμα σύγχρονης μουσικής ( ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, ντραμς, ηλεκτρικό μπάσο)
·         Τμήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή υποψηφίων στα Ανώτατα Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων (ολιγομελή, ταχύρυθμα τμήματα)
·         Τμήμα παιδικής χορωδίας, νεανικής χορωδίας (Vivo) και μεικτής χορωδίας (Πολυφωνική Χορωδία Πτολεμαΐδας)
·         Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου και όλα τα οργανικά σύνολα
 
Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές για το καινούριο σχολικό έτος έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του Ωδείου από τις 11:00-15:00 καθημερινά και στο τηλέφωνο 24630-53503.
 Οι εγγραφές για τις τάξης της Προπαιδείας, δηλαδή η μουσική  διδασκαλία σε παιδιά από 4 μέχρι 6 ετών,   θα ξεκινήσουν στις 19 Αυγούστου.
 
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής                                                                               Η Πρόεδρος 
 
Λάζαρος Τσαβδαρίδης                                                               Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου