Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

«Ιεροσυλία το αστέρι της Βεργίνας σε χριστιανικούς ναούς»

«Τα ειδωλολατρικά σύμβολα της αρχαιότητας είναι ιεροσυλία να τα τιμούμε στην εκκλησία», δηλώνει το καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Βουλγαρίας

Ιούλιος 23, 2013.

Σόφια.

Η είσοδος του ναού που χτίστηκε στο χωριό Μουσομίστε – Мусомище έχει στολιστεί με τον ήλιο της Βεργίνας, δήλωσε ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Σόφιας, Μποτζιντάρ Ντιμίτροφ.

«Είχα αποφασίσει, εδώ και καιρό να μην σχολιάζω με δηλώσεις μου σε ηλιθιότητες, αλλά


 οι πράξεις  και οι κραυγές από το ‘OMO Ilinten’ νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο για σχολιασμό».

 «Έτσι- συνεχίζει το δημοσίευμα του βουλγαρικού Φόκους- έμαθα με έκπληξη ότι η είσοδος του ναού που χτίστηκε στο χωριό Μουσομίστε είναι γεμάτη με ‘ήλιους της Βεργίνας’.

Ο ήλιος της Βεργίνας είναι ένα ειδωλολατρικό ηλιακό σύμβολο και δεν το είχαν μόνον οι αρχαίοι Μακεδόνες, αλλά και οι αρχαίοι Θράκες. Έχει βρεθεί στην ανατολική Βουλγαρία σε τάφο στο θρακικό πέλαγος.

Το να δημιουργούμε ειδωλολατρικά σύμβολα στην Χριστιανική Εκκλησία είναι ιεροσυλία και μπορεί πραγματικά να γίνει μόνο με την καπήλευση του χριστιανισμού σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πολιτικές φιλοδοξίες», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

«Να συνεχίσω με το ίδιο πνεύμα. Είναι γνωστό ότι στην περιοχή των Σκοπίων ένας πλούσιος χορηγός έχτισε εκκλησία στην οποία έβαλε εικόνες των Μακεδόνων βασιλέων Φιλίππου και Αλεξάνδρου, τους οποίους δήλωσε ως αγίους.

Εκεί μπορεί να δει κανείς μεγάλες εικόνες του Αγίου Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αγίου Φιλίππου της Μακεδονίας.

Είναι σαφές το γεγονός ότι η Εκκλησία των Σκοπίων δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία, και η ίδια, δεν είναι αντίθετη σε αυτές τις βλασφημίες προς τη χριστιανική πίστη και στους αγίους της Εκκλησίας», είπε ο Ντιμίτροφ.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου