Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Στο εδώλιο 53 πολίτες για συμμετοχή σε δίκτυο αρχαιοκαπηλίας

Για συμμετοχή σε δίκτυο αρχαιοκαπηλίας το οποίο δραστηριοποιούνταν στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα θα βρεθούν στο εδώλιο του κακουργοδικείου στη Θεσσαλονίκη 53 πολίτες
Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται 53 άτομα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε δίκτυο αρχαιοκαπηλίας, που δρούσε στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και είχε διασυνδέσεις στο εξωτερικό.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε τον περσινό Μάρτιο, μετά από γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση σε νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Οι έρευνες των διωκτικών αρχών αποκάλυψαν ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό, αποτελούμενο από χιλιάδες νομίσματα και αντικείμενα διαφόρων εποχών.
Βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι ένας 67χρονος συνταξιούχος εκτελωνιστής, από την Γερακαρού Θεσσαλονίκης (προσωρινά κρατούμενος), ο οποίος φέρεται ότι είχε δημιουργήσει δίκτυο συνεργατών, μεταξύ αυτών συγγενικά του πρόσωπα, συγκεντρώνοντας,κυρίως αρχαία νομίσματα από διάφορες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους, ήταν άτομα που έψαχναν παράνομα αρχαιολογικούς θησαυρούς και παρέδιδαν τα ευρήματα στο δίκτυο που κατηγορείται ότι έστησε ο 67χρονος.
Όπως προκύπτει από το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο βασικός κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, φέρεται ότι διοχέτευε τα νομίσματα σε εξειδικευμένους οίκους δημοπρασιών του εξωτερικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου