Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Με ένα ποτήρι νερό ο εγκέφαλος λειτουργεί 14% πιο γρήγορα

Η ενυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού, σε περιπτώσεις περισυλλογής,βοηθούν τον εγκέφαλο να λειτουργήσει  κατά 14 τοις εκατό γρηγορότερα.


Έτσι, αν είστε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προβληματισμένοι με ένα θέμα, ένα ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει  την ανάπτυξη της διεργασίας του εγκεφάλου και να δώσει λύσεις που θα είχατε σκεφθεί χωρίς την κατανάλωση νερού.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν 34 άνδρες και γυναίκες με την επιμέλεια των επιστημόνων του πανεπιστημίου East London.

Οι εθελοντές πέρασαν  αρκετές δοκιμές στη διαδικασία της ευφυΐας επί δύο φορές την ημέρα. Πρώτη ώρα ήταν μετά το πρωινό με την κατανάλωση συμπυκνώματος σιτηρών και χυμών και μετά από τη χρήση άλλων τροφών, παρόμοιων συστατικών.

Οι εθελοντές οι οποίοι δεν αισθάνθηκαν το αίσθημα της δίψας αντιδρούσαν στις ενέργειές τους κατά 14 τοις εκατό αργοπορημένα,  από εκείνους που αισθάνθηκαν δίψα και  ήπιαν ένα μπουκάλι νερό.

Η δοκιμή ήταν κατά πόσο το νερό μπορούσε να βοηθήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά.

Το νερό επιδρά στην απελευθέρωση «της διεργασίας του εγκεφάλου» όσον αφορά τις ενέργειες του ατόμου αλλά και τις αντιδράσεις του σώματος, σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Φιόνα Μακρέη.

mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου