Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΣΟΓΙΑ: ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ…


Τι έλεγαν ο Σταυρίδης και Ο Βέγγος στην ταινία όλα με δόσεις? Όλα με δόσεις, όλα με δόσεις, πολλά θα πάρεις, λίγα θα δώσεις.
Λίγα θα δώσετε, κοράκια που γίνατε επενδυτές και σώζετε χώρες.
Ζούμε σε μια παράξενη εποχή. Όλοι υποφέρουν και κατηγορούν όλους. Χρωστάμε, μας χρωστάνε, νιώθουμε ότι τους επιλέγουμε να μας κυβερνήσουν, ξέρουν ότι είναι αχυράνθρωποι αλλά για να διατηρηθούν πρέπει να υπακούσουν.
Διαφάνεια σε όλους και σε όλα. Και ο μπιντές κύριοι διαφάνεια θέλει και ίσως να είναι και πιο καθαρός και στιλάτος. Ίσως λέμε.
Ξεκίνησα να στέλνω κείμενα στο Ολυμπία, καθώς πιστεύω ότι ότι είναι από τα λίγα, αγνά πατριωτικά siteκαι χωρίς να τους ξέρω τους ανθρώπους, απλά τους εμπιστεύομαι.
Υπάρχει και κάτι άλλο. Κάποιοι αρουραίοι, επώνυμοι και μη, με γραβάτα και πανάκριβα κοστούμια, οι οποίοι τραβάνε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, κάποιοι από αυτούς εν μέσω οχλοβοής, κουνάνε το χέρι υποτιμητικά και το παίζουν αδιάφοροι, όταν όμως πέφτει η νύχτα, ξενυχτάνε μπροστά στις οθόνες τους και καταπίνουν άπληστα και αχόρταγα τα κείμενα του Ολυμπία για να δουν μήπως και βγήκε στην φόρα κάτι από τις βρωμιές τους. Έλληνες και μη.
Θα αναφέρω κάτι και θα το αφιερώσω σε πολλά υπουργεία και ιστάμενους. Θα μιλήσουμε για πετρέλαιο. Όχι μαύρο που υπάρχει στα βάθη (και το οποίο προϋπάρχει, έτσι για να είμαστε οκ με όλους). Θα μιλήσουμε για την Ελληνική γή και για μία μόνο παράμετρο της δικτατορίας που μας δέρνει.
Θα μιλήσουμε για την Σόγια, Κύριοι πολιτευτάδες μας. Μάλιστα Κύριοι, για την Σόγια.
Η σόγια μπορεί να μας δώσει παπούτσια, ρούχα, έπιπλα, σεντόνια, κουβέρτες, μπογιές, πατώματα, πλακάκια, φάρμακα, βερνίκια, λιπάσματα, προκατασκευασμένα σπίτια, αεροσκάφη, καρότσες αυτοκινήτων, ζωοτροφές, κρέας, σμάλτο, ρητίνες, καουτσούκ, γλυκερίνη, τυρί, νήματα, σοκολάτες, δέρματα, άλευρα, λίπη. Η NASAχρησιμοποιεί σόγια με πρόσμιξη χημικών συνθέσεων για να κατασκευάσουν τοιχώματα διαστημοπλοίων (αντοχή άνω των 3.000 βαθμών κελσίου – μήπως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό σε στρατιωτικές εφαρμογές ? μήπως λέω) καθώς κατασκευάζουν και πλαστική ύλη σκληρότερη από το ατσάλι και το διαμάντι .
Μέχρι εδώ το κείμενο φαντάζει αστείο και όμορφο. Ας συνεχίσουμε όμως. Ο φόρντ είχε πει επί λέξη : “διερωτώμαι τι είναι εκείνο που δεν μπορεί να δώσει στον άνθρωπο η Σόγια, διερωτώμαι τι είναι εκείνο που δεν μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος με την σόγια“.
Οι συνθήκες καλλιέργειας της σόγιας είναι εφάμιλλες με εκείνες του βαμβακιού και η Ελλάδα έχει τις ιδανικότερες συνθήκες. Δηλαδή τα υποπροϊόντα της σόγιας, φτάνουν να καλύψουν πάμφθηνα την εγχώρια αγορά  αλλά και να εκτινάξουν τα ισοζύγια εξαγωγών στο διάστημα. Μιλάμε για πολύ χρήμα που μπορεί να μπει στην Πατρίδα μας και προς όφελος του έθνους. Σαν του ΔΝΤ. Αλήθεια κύριοι, εσείς που γυρνάτε από κανάλι σε κανάλι και από κομματική συγκέντρωση σε κομματικό τραπέζι. Η χώρα μου υπέγραψε (ή μάλλον υπογράψατε) κατάπτυστες συνθήκες και απομυζείτε τον λαό. Σόγια γιατί δεν καλλιεργούμε? Εάν αυτά είναι ψέματα και αφού το βράδυ σαν αρουραίοι τα διαβάζετε στα κρυφά, διαψεύστε τα.
Ερώτησης δεύτερη. Αληθεύει κύριοι αρμόδιοι, ότι η Αμερικανική κυβέρνηση σιωπηρά απαγορεύει την καλλιέργεια σόγιας σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας?
Αληθεύει κύριοι ότι το 1975 και εν μέσω κρίσης στις σχέσεις μας με τους Αμερικανούς, είχε δοθεί εντολή στις διευθύνσεις γεωργίας να δοκιμαστούν 5 ποικιλίες σόγιας (από τις 2.005 !!!!!) και ενώ τα αποτελέσματα ήταν θεαματικότατα (απόδοση 800 κιλά ξηρού καρπού ανά στρέμμα, δηλαδή 3 φορές πάνω από το βαμβάκι το οποίο βαμβάκι αποδίδει 900!!!! Φορές λιγότερα υποπροϊόντα οικονομικώς αποδοτικά) το Υπουργείο τα έκρινε μη ικανοποιητικά?
Είναι αλήθεια κύριοι ότι την εποχή εκείνη κόψατε κονδύλι 500.000 δραχμών για τις παραπάνω έρευνες, ενώ η Γαλλία έδωσε 25 και η Γερμανία 30.000.000 με μηδενικά ουσιαστικά αποτελέσματα στα εδάφη τους?
Είναι αλήθεια κύριοι? Ότι το προϊόν αυτό και μόνο του, θα εκτινάξει στα ύψη την Ελληνική παραγωγή προϊόντων καθώς και τα έσοδα από εξαγωγές?, είναι αλήθεια κύριοι?
Κύριε Στουρνάρα, Κύριε Σαμαρά, Κύριε βενιζέλο, Κύριε Κουβέλη, Κύριε Χατζηδάκη, ισχύει κάτι από αυτά?

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου