Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το θαυματουργό νέκταρ των θεών του Ολύμπου, το τσάι!

Το τσάι του Ολύμπου κάνει θαύματα και στο Αλτσχάιμερ!
Τον μύθο που θέλει τους θεούς του Ολύμπου να πίνουν νέκταρ έρχεται να καταρρίψει 2.000 χρόνια μετά το -μέχρι πρόσφατα άγνωστο στο ευρύ κοινό- βουνίσιο τσάι του Ολύμπου! Το τσάι του
Ολύμπου ανήκει στο γένος Sideritis L. και οι... θαυματουργές ιδιότητές του φαίνονται ικανές να συγκριθούν μόνο με το μυθικό νέκταρ, αφού μπορεί να συμβάλει ακόμη και στη μάχη εναντίον του Αλτσχάιμερ. Η αντιφλεγμονώδης, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του εν λόγω τσαγιού κάνει αρκετούς ειδικούς να το συστήνουν για καθημερινή κατανάλωση. Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι νέοι καλλιεργητές στρέφονται σε αυτό.

Το περίφημο τσάι του βουνού των θεών φυτρώνει σε ύψος πάνω από 1.000 μέτρα και το τελευταίο διάστημα κάνει θραύση στην εγχώρια αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά, με τους Γερμανούς να δείχνουν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα τη γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητές του. «Ηδη έχουμε πουλήσει τη φετινή παραγωγή και δεχόμαστε τηλεφωνήματα καθημερινά για παραγγελίες τις οποίες δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Χαλκιάς, ένας από τους δεκάδες νέους παραγωγούς. Αυτό που τώρα προέχει, όπως λέει, είναι «του χρόνου πια να έχει οργανωθεί μια ομάδα παραγωγών, ώστε να υπάρχουν αρκετές ποσότητες, αφού το ενδιαφέρον από καταναλωτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα μεγάλο».

Μάλιστα, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρέθηκε στην Καρυά του Ολύμπου, όπου ευδοκιμεί το θαυματουργό φυσικό προϊόν, και με τη συνοδεία γεωπόνων και αγροτών της περιοχής επισκέφτηκε τις καλλιέργειες. Στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε η πρόθεση από την πλευρά της Περιφέρειας να στηρίξει τους ντόπιους παραγωγούς, καθώς και να χαρακτηριστεί το τσάι του Ολύμπου Προστατευόμενο Προϊόν Γεωγραφικής Ενδειξης.

Αγ. Σκορδάς
 
triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου