Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για το εργατικό ατύχημα στον χώρο απόθεσης λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς

ergatiko_kentro_kozanisΝέο εργατικό ατύχημα έγινε σήμερα 6/6/2013 το πρωί στην αυλή Λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς.Συγκεκριμένα φορτηγό αυτοκίνητο της ΤΕΝΑ Α.Ε. κατά την διάρκεια απόθεσης Λιγνίτη παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να τραυματισθεί ο οδηγός του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Καταγγέλλουμε την έλλειψη ελέγχων και μέτρων ασφαλείας και κυρίως προληπτικών (σηματοδότηση, αναχώματα κ.λ.π.) με αποτέλεσμα τα ατυχήματα να είναι μεγάλης συχνότητας στην περιοχή μας.
Η εξάλειψη τους μπορεί να γίνει με την πιστή εφαρμογή του μεταλλευτικού κανονισμού, της σωστής επιτήρησης των χώρων, αλλά και της προληπτικής παρέμβασης των αρμόδιων υπηρεσιών, της ΔΕΗ και της Επιθεώρησης μεταλλείων.
Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί η επιθεώρηση μεταλλείων στην Κοζάνη και να διατηρηθεί η περιφερειακή διεύθυνση του ΣΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας στελεχώνοντας  επαρκώς όλα τα τμήματα.
Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον συνάδελφο και απαιτούμε από τους  υπεύθυνους και αρμόδιους την διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου