Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

VALERIE BOYER & ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Η πρώτη κοσμεί το Γαλλικό κοινοβούλιο, η δεύτερη <<φιλοξενείται>> προσωρινά από το Ελληνικό
κοινοβούλιο. Η πρώτη αγωνίζεται για την αναγνώριση των γενοκτονιών στις αρχές του εικοστού αιώνα
από τους Τούρκους, η δεύτερη τις αμφισβητεί προκλητικά.
Η κ Valerie Boyer πρωτοστάτησε στην ποινικοποίηση από το Γαλλικό κοινοβούλιο της Αρμενικής
γενοκτονίας το 2012. Η αναγνώριση ψηφίστηκε το 2001 από την Γαλλική εθνοσυνέλευση 86 χρόνια μετά.
Σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ (επανήλθε προεκλογικά από τους Γερμανούς) η κ V. Boyer σύμφωνα με πρόσφατα τουρκικά δημοσιεύματα δήλωσε: ‐
Η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ισταμπούλ ανήκει στην Ευρώπη.
–Δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για εγκλήματα γονοκτονίας, αλλά και για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη.
– Η Τουρκία είναι μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
–Για όλα αυτά θα συνεχίζω να αγωνίζομαι κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην ΕΕ καθώς επίσης και για την αναγνώριση των μεγάλων εγκλημάτων της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του 20ου αιώνα.
Οι απειλές που δέχεται η βουλευτής και η οικογένειά της, με μηνύματα στα τουρκικά, δεν κάμπτουν το φρόνημα της Γαλλίδας, αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της.
‐Η <<δικιά μας>> κ Ρεπούση βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ. του Φ. Κουβέλη, συνέγραψε το βιβλίο ιστορίας της στ  Δημοτικού περιγράφοντας τη σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης του 1922 ως αποτέλεσμα συνωστισμού στην  προκυμαία, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά απεχώρησε από τη βουλή (για πρακτικούς λόγους τη δικαιολογεί η ΔΗ.ΜΑΡ), στη σιγή ενός λεπτού για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων.
–Με επιστολή της (που εκ των υστέρων αρνείται) προς πολιτικά κόμματα, συναδέλφους και
δημοσιογράφους, η ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα
εγκλήματα ναζισμού και όχι για εθνικιστικούς λόγους, δηλαδή την γενοκτονία των Ποντίων και των
Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Επειδή εκτιμά ότι δεν υπάρχει στον πολιτικό κόσμο η συνειδητοποίηση των επιπτώσεων της συγκεκριμένης διάταξης.
– Η κ Ρεπούση είναι η ίδια που χαρακτήρισε ως … <<εθνικιστικά κιτς>> τις εκδηλώσεις για την έξοδο του Μεσολογγίου, την ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, την αναπαράσταση στο Κούγκι, τις εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και ενδεχόμενα κ.α.
–Δεν γνωρίζει ή μάλλον μας αποκρύπτει ότι ο Κεμάλ εκτός από σύμμαχος υπήρξε και ίνδαλμα του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ο ίδιος ο Χίτλερ δήλωνε με περηφάνια ότι αποτελούσε τον δεύτερο καλύτερο μαθητή του Κεμάλ μετά τον Μουσολίνι.
Η διαγωγή της εκπαιδευτικού και βουλευτού ΔΗ.ΜΑΡ κ Μαρίας Ρεπούση, της Α΄ Τάξης στο ‘’σχολείο της δημοκρατίας’’ χαρακτηρίζεται ‘’επιεικώς μετρία’’. Αρνείται τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Ελληνικού κοινοβουλίου, αμφισβητεί τους θεσμούς και προσβάλει προκλητικά την ιστορία του Ελληνισμού, συνεπώς η <<αποβολή>> της είναι επιβεβλημένη και αναμενόμενη ………..
Υ.Γ. ‐ Προσοχή!!! Πήρατε <<προοδευτική>> αντιρατσιστική φόρα και κινδυνεύετε να δώσετε αφορμές υπέρβασης των ορίων καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ενδεχόμενο διεθνείς καταδίκες και σοβαρές εθνικές συνέπειες …….
‐ Στις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση αντιρατσιστικού νόμου, καθώς επίσης και το ΠΑΣΟΚ (σε συνεργασία με ΔΗ.ΜΑΡ.). Αγωνιούμε να ξέρουμε εάν ο μεν ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από στοιχειώδη ιστορικό ρεαλισμό και αν το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την ιστορική του μνήμη ………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου