Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η Βουλγαρία ζητά άδεια από την Ελλάδα για μνημείο του Gotse Delchev

Η Βουλγαρία θέλει να ανεγείρει ένα άγαλμα- μνημείο, στην περιοχή των Σερρών, στο μέρος όπου πέθανε το 1903 ο Βούλγαρος ήρωας Γκότσε Ντέλτσεφ.


Ο Δήμος  του Μπλαγκόεβγκραντ- αναφέρει  το βουλγαρικό Φόκους που επικαλείται δημοσίευμα της Ούτρινσκι Βέσνικ των Σκοπίων- απέστειλε γραπτό αίτημα για την κατασκευή του μνημείου.

Η πρωτοβουλία είναι του περιφερειάρχη του Μπλαγκόεβγκραντ, Κονταντίν Χατζνίγκεφ, ο οποίος συνέλεξε υπογραφές για να ζητήσει την άδεια από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρωτοβουλία ήταν επιτυχής και η αίτηση υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Υποστηρίχθηκε, μάλιστα, από Βούλγαρους ιστορικούς, δημοσιογράφους, γιατρούς, επιχειρηματίες και δημάρχους του Μπλαγκόεβγκραντ.

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες από την ελληνική πύλη Cerres Info και τονίζει ότι ανώνυμες διπλωματικές πηγές σχολιάζουν ότι για το θέμα πρέπει να αποφασίσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία ενδέχεται  να γίνει  δεκτή εφόσον συμφωνηθεί από τη Βουλγαρία, κοντά στο άγαλμα του Ντέλτσεφ να υπάρχει και το μνημείο του Έλληνα πολεμιστή Ιωάννη Βελισσάριου που σκοτώθηκε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου