Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κατάργηση/κατάσχεση «νόμιμων όπλων»! Το σκεφτήκατε καλά; Μάλλον όχι...

 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

 
 
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια «κλιμάκωση» των προσπαθειών της Πολιτείας να «δυσκολέψει» την νόμιμη απόκτηση όπλου από μέρους των Πολιτών. Όχι πως ήταν ποτέ ιδιαίτερα εύκολο και χωρίς εμπόδια.
Κι αυτό το «δυσκολέψει» είναι επιεικής έκφραση (sic!).
Και βεβαίως δεν αφορά μόνο στα «σκοπευτικά πιστόλια».
Ο «κλοιός» σφίγγει όλο και περισσότερο και γύρω από τα κυνηγετικά όπλα.
Οι ενδείξεις δείχνουν ξεκάθαρα πως αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσυρσή τους από τα χέρια των Ελλήνων Πολιτών.
Λες κι αν ήταν να γίνει «μακελειό» από τα πολλά όπλα δεν θα είχε ήδη γίνει τόσα χρόνια που ούτως ή άλλως εκατοντάδες χιλιάδες (κυνηγετικά και όχι μόνον) όπλα βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων Πολιτών.
Προφανώς, προφανέστατα λοιπόν, «άλλοι είναι οι λόγοι» μιας τέτοιας «Πολιτικής Αφοπλισμού» των Ελλήνων.
Ποιοί άραγε είναι αυτοί οι λόγοι; Και ποιοί θέλουν άοπλο τον Ελληνικό Λαό;
Στο στόχαστρο πλέον έχουν μπει τα κυνηγετικά τυφέκια που κατέχουν οι Έλληνες στα σπίτια τους χωρίς ταυτόχρονα να έχουν την παράλληλη κυνηγετική ιδιότητα/νομιμοποίηση.
Αλλά όχι μόνον.
Ταυτόχρονα, μέσω των υψηλών παράβολων που σχεδιάζουν να επιβάλλουν «κατ’ όπλο», αποσκοπούν στην μείωση ΑΚΟΜΗ και των νόμιμων κυνηγετικών όπλων που κατέχουν οι κυνηγοί.
Για τις άδειες νόμιμης οπλοκατοχής/οπλοφορίας (πιστόλια) δεν το συζητάμε βεβαίως. Αυτό παραμένει προνόμιο των «ισχυρών του τόπου».
Στον «Βίο» του Ισχυρού υπάρχει η έννοια του προσωπικού κινδύνου.
Στον «άθλιο της φτωχολογιάς» όχι. Αυτός δεν θεωρείται πως κινδυνεύει από την ωμή κι εκτός ορίων φονική εγκληματικότητα. Προφανώς, η απώλεια της δικής του δύσμοιρης άθλιας ζωής κι αυτή των παιδιών του θεωρούνται «αποδεκτή παράπλευρη απώλεια».
Και ακόμη κι αν εντέλει κινδυνεύσει, δεν νοείται να του δοθεί το δικαίωμα να αμυνθεί, ακόμη και μέσα στο σπίτι του.
Ή πιθανώς για την Πολιτεία (που είναι ύψιστη υποχρέωσή της η προστασία του Πολίτη και στο οποίο καθήκον ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς και προκλητικά) το ότι «εγκληματίες με καλάσνικωφ εισβάλλουν με καλάσνικωφ στα σπίτια των Πολιτών, βιάζουν και σκοτώνουν» είναι μια παραίσθηση και όχι μια πραγματικότητα.
Δηλαδή, το ότι πρόσφατα ένας εγκληματίας έλιωσε με πέτρα τα κεφάλια δύο γερόντων την ώρα που κοιμούνταν να είναι μια ομαδική φαντασίωση και όχι πραγματικότητα.
Όπως και το ότι τρεις μήνες πριν που αποφυλακίστηκε και δεν τον απέλασαν να είναι κι αυτό μια ομαδική παραίσθηση.

Πιο είναι τάχα πιο «προφανές»;

Η πιθανή «ομαδική παραίσθηση ανασφάλειας» των Πολιτών ή η «Ανεπάρκεια της Πολιτείας να τους προστατέψει»;

Θα υπάρξει άραγε Δίωξη κατ’ αυτών που «ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΛΑΣΑΝ»;

Αυτό που ξέχασαν όμως αυτοί οι κύριοι της Πολιτείας, είναι πως με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των Πολιτών ποτέ δεν παίζουν.
Όποιος τόλμησε να το κάνει στο διάβα της ιστορίας, απλά συνειδητοποίησε στο τέλος πως τα αποτελέσματα είναι πάντα πολύ πιο ολέθρια απ’ ότι πριν.
Πολύ απλά γιατί ο Πολίτης που κρίνει ότι κινδυνεύει ΚΑΙ θα βρει ΚΑΙ θα πάρει όπλο ΚΑΙ θα «αυτοπροστατευθεί.
Υπακούοντας σε έναν άλλον αρχέγονο νόμο που λέει:

«Καλύτερα να σε πάνε χωροφύλακες παρά παπάδες...»

Και φυσικά, αφού θα το κάνει που θα το κάνει παράνομα, αφού θα «βραχεί που θα βραχεί» από τα βαλτόνερα της παρανομίας, δεν θα αναζητήσει μόνον κυνηγετικού τύπου όπλα. Θα κάνει ένα, πολλά βήματα «πιο πέρα». Θα μπει «πιο βαθιά» σ’ αυτά τα «απόνερα».
Είναι – για να το κάνουμε πιο απλό – σαν αυτό που λένε οι άνθρωποι του εμπορικού κόσμου μεταξύ τους: «...είναι να μην σου σφραγιστεί η πρώτη επιταγή. Μετά δεν σε νοιάζει αν θ’ ακολουθήσουν κι άλλες...»
Είναι να μην γίνει το «κλικ» μέσα του. Εάν γίνει, τότε θα αναζητήσει ΚΑΙ Πολεμικά Όπλα.
Κι επειδή, η απαγόρευση τρέφει πάντα την μαύρη αγορά, οι τιμές θα πάρουν την ανιούσα.
Ποιές τιμές άραγε όμως;
Πολύ απλό.
Τα κυνηγετικά όπλα παράγονται σε πολύ μικρότερες ποσότητες απ’ ότι τα πολεμικά. Οι «παρτίδες» τους είναι πολύ πιο «ελεγχόμενες» διεθνώς.
Αυτά λοιπόν είναι που θα γίνουν απρόσιτα.
Ξεχάστε λοιπόν την γνωστή «οικονομική» πλαστική καραμπίνα των 300 ευρώ που έχει σχεδόν κάθε σπίτι για την αυτοπροστασία του κύριοι.
Το...ευρύ καταναλωτικό (πλην χαμηλότατων οικονομικών δυνατοτήτων) κοινό, αναγκαστικά (ΚΑΙ γι’ αυτόν τον λόγο – διαφορά τιμής – αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ) θα στραφεί στα «Πολεμικά όπλα». Που σαν «πιο πολλά στην αγορά» θα είναι και πιο φτηνά.
Αυτά, λόγω διαφοράς τιμής θα βρουν έναν ανέλπιστο νέο παράδεισο πωλήσεων.
Λένε κάποιοι ότι η Ρωσική Μαφία «ελέγχει» το εγχώριο παράνομο εμπόριο όπλων. Και πως πιθανότατα, «μυστικές υπόγειες διακρατικές συμφωνίες» θα κατορθώσουν να επιβάλλουν «άγραφους, άτυπους κανόνες αυτοσυγκράτησης».
Λάθος! Καθ’ όσον αυτό δεν είναι και τόσο «ακριβές».
Πρωτίστως, γιατί στο οργανωμένο έγκλημα δεν χωράνε κάτι τέτοια. Πρωτεύει το κέρδος και οι «ευκαιρίες».
Δεύτερον και για την ακρίβεια ελέγχει την αγορά «καθαρών όπλων». Κι αυτά είναι τα «πιο ακριβά». Κι εκεί, ούτως ή άλλως η Ρωσική Μαφία εφάρμοζε και εφαρμόζει πιο «σκληρά και αυστηρά φίλτρα» παροχής «εμπορεύματος» στον πελάτη.
Μ’ άλλα λόγια, δεν έχουν όλοι «πρόσβαση» - ούτως ή άλλως – «εκεί».
ΌΜΩΣ, την αγορά των «βρώμικων (φτηνών) όπλων» - τα ήδη χρησιμοποιημένα στο έγκλημα – την ελέγχει η Αλβανική Μαφία. Κι αυτή έχει ΚΑΘΕ λόγο να διοχετεύσει ελεύθερα ότι πιο «βρώμικο», ότι πιο «επικίνδυνο», ότι πιο «αναξιόπιστο» στην «Ελληνική (φτηνή) αγορά». Κι άντε να βρουν άκρη μετά οι Ελληνικές Αρχές με το «ποιός (δικός τους, Αλβανός, αφού αυτοί κυριαρχούν στο χαμηλό κι αιματηρό έγκλημα) έκανε ποιό έγκλημα»...
Όταν αυτή η «πλαστική», ασύγκριτα χαμηλών επιδόσεων υποτυπώδης καραμπίνα θα στοιχίζει πχ 1000 ευρώ στη μαύρη (με αγνώστου ταυτότητας ποιοτική πιστοποίηση) και θα είναι ούτως ή άλλως παράνομη, τότε ο... καταναλωτής θα προτιμήσει με τα ίδια χρήματα – μην πούμε λιγότερα χρήματα - να πάρει πχ ένα καλάσνικωφ. Ναι, ακόμη και με 500 ευρώ.
Αναρωτηθείτε μόνον για λίγο, για μια ακόμη φορά,  ποιά πολεμικά όπλα έχουν τόσο χαμηλές τιμές στην μαύρη αγορά.
Τα «βρώμικα».
Κι αυτά έχουν δύο ειδών κινδύνους:
Πρώτον, έχουν χρησιμοποιηθεί σε «βρώμικες δουλειές». Πράγμα που σημαίνει, ότι κάθε τρεις και λίγο θα συλλαμβάνονται Έλληνες Πολίτες που δεν έχουν καμία εμπλοκή με το έγκλημα στο παρελθόν και που θα τους φορτώνονται τα μύρια όσα εγκλήματα θα «δείχνουν» οι βαλιστικές εξετάσεις των Αρχών.
Δεύτερον, χρησιμοποιημένα σημαίνει «φθαρμένα». Επίσης, «φτηνά» σημαίνει «κατωτέρας διαλογής». Άγνωστο δηλαδή το τι έχουν υποστεί ή πόσες «αστοχίες» φέρουν οι θαλάμες, οι κάνες και τα πυρομαχικά τους και το αν και πόσο σύντομα κάποια απ’ αυτά θα εκρήγνυνται στα μούτρα των χειριστών τους.
Πολύ «βολικό» βεβαίως γι’ «αυτούς» τους οποίους θα κληθούν σύντομα ν’ «αντιμετωπίσουν» οι Έλληνες Πολίτες μ’ αυτά τα όπλα...Αλλά μάλλον αποτελεί «τυχαία σύμπτωση», ορθόν;
Κι εδώ βεβαίως ήδη ξεκινούν μια σειρά από «παράπλευρα προβλήματα».
Αυτός που θα μπει στην «ψυχολογία του παρανόμου» (και μάλιστα για κακούργημα βαρύτατα κολασσόμενο από την Ελληνική Ποινική Νομοθεσία – κατοχή πολεμικού όπλου), θα ανοίξει ταυτόχρονα μέσα του μια «Σκοτεινή Πύλη». Θα είναι πλέον έτοιμος και ποιός ξέρει για πόσες ακόμη «εσωτερικές αντιπαροχές» και «στρογγυλέματα συνείδησης και ηθικής».
Σου λέει, «αφού έγινα που έγινα παράνομος και τι έγινε να κάνω και κάτι παραπάνω και κάτι ακόμη και κάτι ακόμη;».
Οπότε, μετά, τι έχει σειρά άραγε;

Το «Κρητικό Σύνδρομο»

Ένα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα που θα αναδυθεί είναι (ας το βαφτίσουμε έτσι) το «Σύνδρομο των Ζωνιανών» ή καλύτερα το «Κρητικό Σύνδρομο».
Τα Ζωνιανά ήταν το «ξέσπασμα». Η Κορυφή του Παγόβουνου.  Ένοπλοι Έλληνες Πολίτες στράφηκαν με δύναμη πυρός πολεμικών όπλων κατά Δύναμης των Αρχών Ασφαλείας. Θεωρώντας τους ως «Απόσπασμα Κατοχής». Ως «Εχθρική Δύναμη». Ναι, εκεί έχουν φτάσει τα πράγματα στο νησί.
Η «βάση» του ξεσπάσματος βρίσκεται στην αντιπαλότητα που έχει αναπτύξει ο ένοπλος Κρητικός πληθυσμός ενάντια στις Αρχές Ασφαλείας λόγω κι εξ’ αιτίας των συνεχών διώξεων εναντίον του ένεκα της επίμονης οπλοκατοχής τους.
Η εικόνα είναι κάπως έτσι:
Ο Πολίτης επιθυμεί σφόδρα την κατοχή όπλου για την αυτοπροστασία του.
Ο Νομοθέτης το απαγορεύει.
Τα εκτελεστικά όργανα της Πολιτείας (Δυνάμεις Ασφαλείας και Δικαιοσύνη) επιβάλλουν το Νόμο με απεινείς διώξεις των Πολιτών.
Αυτοί αντιδρούν θεωρώντας εχθρό τους αυτόν που πάει να τους αφοπλίσει και ταυτόχρονα τους ταπεινώνει και τους διασύρει. Καταστρέφοντάς τους συν τοις άλλοις και το Ποινικό Μητρώο.
Ενίοτε, κάποιοι αντιδρούν βίαια. Και όχι κατά του Νομοθέτη, αλλά κατ’ αυτού που θα πάει να εφαρμόσει το Νόμο.

Λογικό επαγωγικό συμπέρασμα:

Ένεκα της όλο και χειρότερης εγκληματικότητας, της όλο και πιο εμφανούς αδυναμίας και αναποτελεσματικότητας της Πολιτείας να την αντιμετωπίσει επιτυχώς και δραστικά  καθώς και της έλλογης συνακόλουθης ροπής του Ελληνικού πληθυσμού προς την οπλοκατοχή και την αυτοπροστασία του, το «Κρητικό Φαινόμενο» θα εμφανιστεί με ταχείς ρυθμούς σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Οι Πολίτες θα οπλίζονται παρανόμως, οι Αρχές θα τους διώκουν, Πολίτες θ’ αρχίσουν ν’ αντιδρούν – ενίοτε ένοπλα.

Πως σας φαίνεται αυτή η εικόνα σοφοί κύριοι Νομοθέτες της Ελληνικής Πολιτείας;

Αυτό πάτε να «γεννήσετε»....

Θέλετε άλλο ένα «παρατράγουδο» που γεννούν τέτοιες ολέθριες πολιτικές;

Έχετε ακούσει τίποτα για «αυτοσχέδια όπλα» κυνηγετικού φισιγγίου; Για «αυτοσχέδιους πυροσωλήνες»; Για αυτοσχέδια μονόκαννα, δίκανα, πολύκανα;
Ρίξτε μια ματιά στο Αμερικανικό Διαδίκτυο – και στο you tube βεβαίως - και θα καταλάβετε.
Θα καταλάβετε το πως ένα σιδεράδικο με τόρνο μετατρέπεται σε βιοτεχνία παραγωγής αυτοσχέδιων όπλων που παρεμπιπτόντως χρησιμοποιούνται συνήθως σε εγκλήματα που δεν πρέπει ν’ αφήσουν βαλιστική ταυτότητα.
Γιατί αναφέρουμε μια τόσο «ακραία και παράδοξη περίπτωση»;
Είναι πολύ απλό.
Αν στις ΗΠΑ, τη χώρα των «ελεύθερων όπλων» κρίνεται από κάποιους απαραίτητο ένα «αυτοσχέδιο όπλο» φαντάσου τότε εδώ, στην Ελλάδα της απαγόρευσης όπλων σε τι βαθμό θα αναδυθεί το φαινόμενο!
Κι επειδή το άλλο «σοφό σχέδιο» που «παλεύετε» είναι ο έλεγχος της πυρίτιδας (γόμωσης) των κυνηγετικών φισιγγίων, κάντε μόνοι σας άλλη μια έρευνα, εκεί πάλι, στην ίδια πηγή.
Θα βρείτε λοιπόν πατέντες παραγωγής γόμωσης φισιγγίων, πως μετατρέπεται η εκρηκτική μαύρη πυρίτιδα σε γόμωση, πως παράγεται η μαύρη πυρίτιδα από απλά υλικά, πως ενισχύεται, πως μετατρέπεται ένα ήπιο εκρηκτικό ή μια απλή γόμωση σε ισχυρό εκρηκτικό, πως παράγονται αυτοσχέδιοι όλμοι, πυροβόλα, εκρηκτικές ρουκέτες, χειροβομβίδες, νάρκες, εκρηκτικά βλήματα (εγκαιροφλεγή ή πρόσκρουσης) και πολλά άλλα τέτοια ωραία.
Μαύρη πυρίτιδα να θυμίσουμε εδώ ότι χρησιμοποιούν πάρα μα πάρα πολλών ειδών πυροτεχνήματα. Υπάρχει δηλαδή, άφθονη παντού γύρω μας. Είτε αυτούσια είτε στα «εξ ων συντίθεται».
Να σας θυμίσουμε τους περιβόητους – ιστορικά – μπαρουτόμυλους της Δημητσάνας;
Ε, μάλλον βρήκατε τον τρόπο να γεμίσει η Ελλάδα από Δημητσάνες.
Αποπειραθήκατε να την καταργήσετε βεβαίως πριν μερικά χρόνια αλλά λησμονήσατε το πόσο εύκολα μπορούν να βρεθούν τα υλικά - πειραματικής - παραγωγής της.
 Το ξέρετε ασφαλώς ότι η «κατσαρόλες βόμβες» τύπου Βοστώνης (της γνωστής ιστοσελίδας της Αλ Κάιντα) προβλέπουν για γόμωση μια απλή «μαύρη πυρίτιδα». Κι έχουν λόγο που αυτοί οι κύριοι ανέπτυξαν μια τόσο απλή βόμβα με τόσο απλή (κι εύκολο να βρεθεί ή να κατασκευαστεί) γόμωση. Φανταστείτε τι θα συμβεί εάν κάνετε ένα μεγάλο τμήμα ενός ολόκληρου λαού (που συν τοις άλλοις έχει στα γονίδιά του τον Πόλεμο) ν’ αρχίσει να στήνει πολεμικά εργαστήρια παντού σε κάθε γωνιά της χώρας και να παράγει όπλα και πυρίτιδα. (Πως έχουμε τα χιλιάδες ιδιωτικά αποστακτήρια – παράνομου επίσης – τσίπουρου; Ένα τέτοιο πράγμα. Παρεμπιπτόντως, οι 90 βαθμοί της παραγόμενης αλκοόλης απ’ αυτά τα αποστακτήρια, έχετε υπ’ όψιν του πόσο καλά «δένουν με την νιτρική αμμωνία» (λίπασμα) ως «θερμι(δι)κό τονωτικό» για παραγωγή ιδιότυπων εκρηκτικών τύπου ANFO, έτσι;). Κοινώς, δεν υπάρχει τρόπος ν’ αποτρέψετε έναν θυμωμένο πληθυσμό από το να «αναπτύξει» ακόμη και «πρωτόγονα πυροβόλα όπλα» και εκρηκτικά.
Τουτέστιν:
Κάποιος με «ιδέες», ένα σιδεράδικο, ένας τσαντισμένος σιδεράς, ένα αποστακτήριο και ένας εξίσου θυμωμένος χημικός, μπορούν να πούμε ότι φτιάχνουν ένα «πολλά υποσχόμενο οπλουργείο».
Τις «βασικές ιδέες» για επιτεύγματα άλλων τις δίνει βεβαίως το ίδιο το διαδίκτυο και οι βασικές - πόσω μάλλον «προωθημένες ειδικοδυναμίτικες» - γνώσεις κάποιων εξαγριωμένων Πολιτών με στρατιωτική εκπαίδευση. Ενίοτε «προχωρημένη».
Πέραν αυτού, ξέρετε καλά πόσα «αυτοσχέδια εκρηκτικά» ρίχνονται καθημερινά στο Αιγαίο. Με λίγο «λίπασμα», λίγο «καύσιμο» κι ένα φυτίλι/πυροκροτητή.
Πόσον καιρό θέλει – λέτε – τάχα για να πάει αυτή η «βασική ιδέα» ακόμη πιο πέρα και να μετατραπεί σε «πολυδιάστατο αυτοσχέδιο όπλο»;
Όλα αυτά – κι ακόμη πιο πολλά -  γεννούν τα «απλά, στοιχειώδη, ατελή, βασικά ερεθίσματα» που θα δοθούν ως «ερώτημα» στον «εκάστοτε ειδικό» για να τα «εξελίξει και βελτιώσει» κατόπιν.
Μετά το «πρώτο πείραμα» άλλωστε η μία ιδέα φέρνει την άλλη.
Κι ο εφιάλτης θα έχει αρχίσει.
Καθώς – μεταξύ άλλων – μπορείτε να προβλέψετε το πόσο πολλά ατυχήματα συμβαίνουν κατά την διάρκεια τέτοιων «πειραματισμών».
Πολλά απ’ αυτά «θανάσιμα». Με κυρίαρχους τους ακρωτηριασμούς φυσικά. Πολλή δουλειά για το σύστημα υγείας όπως φαίνεται, από έναν απλό και μόνο νόμο σας.
Και πολύς, πάρα πολύς θυμός για την κοινωνία που θα σας θεωρεί υπεύθυνους για ΚΑΘΕ τέτοιο ατύχημα.
Και ίσως καταλάβετε στο τέλος ότι απαγορεύοντας στον απλό Πολίτη το δικαίωμα πρόσβασης στα «νόμιμα και ελεγχόμενα όπλα» του ανοίγετε την Πύλη προς έναν πολύ σκοτεινότερο κόσμο.
Αυτόν της Παρανομίας και του «Αυτοσχεδιασμού».
Στοιχείων που αποτελούν προθάλαμο ενός «Αδίστακτου Αντάρτικου».
Γιατί το «αίμα» φέρνει πάντα «αίμα» κατόπιν.
Αυτός που θα «πειραματιστεί» με ένα «αυτοσχέδιο όπλο» - επειδή του απαγορεύσατε το δικαίωμα κατοχής ενός νόμιμου – και του «εξερράγη στο πρόσωπο» σκοτώνοντάς τον ή αφήνοντάς τον ανάπηρο, θα έχει αυτομάτως γεννήσει μια «βεντέτα».
 ΜΑΖΙ σας.
 Κι επειδή δεν θα μπορεί ν’ «αγγίξει» εσάς (ως προνομιούχο «καλά φυλασσόμενο) που λέτε θα «ξεσπάσει»;
Στον πλησιέστερο στόχο.
Πολιτειακό παράγοντα; Πιθανόν.
Η Κρητική εμπειρία πάντως έδειξε ως μόνιμο και πιο άμεσο στόχο τις Δυνάμεις Ασφαλείας. Θα έχετε γεννήσει έναν Εμφύλιο. Όπλα εναντίον Όπλων.
Αυτό θέλετε κύριοι;

Μήπως θα ήταν ασφαλέστερο να κάνετε πιο ελεύθερη και εύκολη την νόμιμη ελεγχόμενη οπλοκατοχή/οπλοφορία/οπλοχρησία του Ελληνικού πληθυσμού αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα της αυτοπροστασίας από το Έγκλημα;


Γιώργος Ανεστόπουλος

aegeanhawk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου