Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για απόπειρα κλοπής στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας – Εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπών

police2Χθες (12-04-2013) τις πρωινές ώρες στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, 36, 34, 26 και 22 χρονών, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, χθες (12-04-2013) το πρωί, οι συλληφθέντες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κινητήρα γεωτρήσεως (αξίας 2.500 €), ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, από αγρόκτημα στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας. Στην προσπάθειά τους να τον φορτώσουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τύπου βαν), έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχής και τράπηκαν σε φυγή.
Ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, αστυνομικοί του οποίου κατόπιν αναζητήσεων, εντόπισαν το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι φερόμενοι ως δράστες και αφού το ακινητοποίησαν, τους συνέλαβαν.  Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, χαρτοκόπτες, ψαλίδια κοπής λαμαρινών, κάβουρες, λοστοί κ.α.).
Στη συνέχεια και μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, διέπραξαν από κοινού τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2013, πέντε (5) κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, αφαιρώντας (10) κινητήρες γεωτρήσεων, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου (8.100) ευρώ.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, το οποίο ερευνά τυχόν συμμετοχή των συγκεκριμένων ατόμων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου