Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Βούλγαροι: Οι Σκοπιανοί μας έκλεψαν άλλους δύο ήρωες

Με την τοποθέτηση και άλλων μνημείων στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για να επικρίνουν την πολιτική που ακολουθούν οι Σλάβοι των Σκοπίων, αφού τους κλέβουν ήρωες από τη βουλγαρική ιστορία.


Πρόκειται για τους κομιτατζήδες Βασίλ Τσακαλάροφ και Βούλγαρο ήρωα από την Αχρίδα Χρίστο Ουζούνοφ από την επαναστατική περίοδο του Ίλιντεν, όπως γράφει το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα η βουλγαρική ηλεκτρονική πύλη’Μπλιτζ’ σημειώνει:

«Αντί η σλαβική κυβέρνηση των Σκοπίων να ασχολείται με τα τρέχοντα εσωτερικά προβλήματα του κράτους τους, συνεχίζει να ασχολείται με αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν: να κλέβει την ιστορία των γειτόνων τους. Δεν έγινε σαφές γιατί σε μια εποχή που οι Αλβανοί γιορτάζουν τις νίκες τους στις δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση των Σκοπίων αναδεικνύει τον Τσακαλάροφ ως «Μακεδόνα Επαναστάτη».

Η αλήθεια είναι ότι ο βοεβόδας Τσακαλάροφ συμμετείχε στην εξέγερση του Ίλιντεν πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους, αλλά ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του ότι είναι «Μακεδόνας», αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα που επικαλείται τη βουλγαρική ηλεκτρονική πύλη.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου