Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κόμμα Γκρούεφσκι: «Έχουμε επί ...170 χρόνια προβλήματα με την Ελλάδα»

Το κόμμα των Σκοπίων – VMRO-DPMNE,  του οποίου ο πρόεδρος είναι ο Νίκολα Γκρούεφσκι- πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, απάντησε σήμερα με δελτίο τύπου, στις πρόσφατες δηλώσεις του Αλί Αχμέτι, ηγέτη του αλβανικού κόμματος- DUI- που συμμετέχει στην κυβέρνηση- ότι


 «ήρθε η ώρα για ένταξη στο ΝΑΤΟ», όπως είχαμε δημοσιεύσει στις 13 Απριλίου.

«Συμφωνούμε για τη σημασία της έγκαιρης ένταξης στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, σημαντικό είναι για το λαό, η διατήρηση της «μακεδονικής» ταυτότητας του, της γλώσσας, της εθνικής ταυτότητας και του ονόματος της χώρας.

»Ο κ. Αχμέτι θα πρέπει να γνωρίζει καλύτερα για την καταστρατήγηση (καταπολέμηση) της ταυτότητας του «μακεδονικού» [σλαβικού, δηλαδή] λαού, για το έθνος  και την ανεξαρτησία του , καθώς και τα προβλήματα με την Ελλάδα που χρονολογούνται πάνω από 170 χρόνια και τα αντιμετωπίζουμε ξεπερνώντας πολλές προκλήσεις», σημειώνει το δελτίο τύπου του σλαβικού κόμματος.

Σύμφωνα με το VMRO-DPMNE ο Αχμέτι είπε ότι τώρα είναι η ώρα, δηλαδή τώρα είναι καιρός για την επίλυση του ζητήματος αλλά, όχι σε βάρος της ταυτότητας του σλαβικού λαού, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου