Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Και πολύ... αργήσαμε για το τέμενος

''Προχωρούμε!'', δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα δείχνοντας το πόσο βιάζεται να κάνει τζαμί στην πόλη που ήταν κάποτε δήμαρχος. Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα σε δηλώσεις του στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα
Hurriyet Daily News που παρουσιάζει το θέμα στην πρώτη της σελίδα.
Όλα εμπίπτουν στις συνεχιζόμενες πιέσεις της Άγκυρας για την κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό, έχοντας η γειτονική χώρα αυτοαναγορευθεί σε επίσημο «προστάτη» όλων των μουσουλμάνων που έχουν ζουν τόσο παράνομα όσο και νόμιμα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύει και τον κατευθυνόμενο τουρκικό Τύπο με δήθεν αθώα δημοσιεύματα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στο άρθρο της η Hurriyet αναφέρεται η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου περί δέσμευσης της Ελλάδας για την κατασκευή του τζαμιού αλλά όπως αναφέρει στο άρθρο εκπρόσωποι μειονοτήτων στην Ελλάδα εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τις ειλικρινείς διαθέσεις της Ελλάδας.
«Η Αθήνα είναι η τελευταία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς την ύπαρξη ενός νόμιμου λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους κατοίκούς της. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί (σ.σ. για την ανέγερση του τζαμιού) και προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση», δηλώνει ο Δ. Αβραμόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρει η hurriyet.
Ο ψευδομουφτής όμως της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ φαίνεται πως έχει άλλη άποψη, ενώ στο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας μπλέκονται επιμελώς τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη δυτική Θράκη με αυτά του τζαμιού στην Αθήνα.
Ο Σερίφ αφού πρώτα κάνει κριτική στον πρόσφατο νόμο για τους ιμάμηδες προχωρά σε προκλητικές δήλωσεις όπου αναφέρει ότι είναι «ντροπή για τη Δημοκρατία» η μη ύπαρξη ενός τζαμιού στην Αθήνα» λέγοντας πιο συγκεκριμένα:
«Οι μουσουλμάνοι χρειάζονται ένα τζαμί στην Αθήνα» (δείτε ότι αυτό που τους απασχολεί πιο πολύ από όπλα είναι το τζαμί όχι κάπου στην Ελλάδα αλλά αποκλειστικά στην Αθήνα) και συνεχίζει ο ψευδομουφτής: «Πραγματοποιούν τις προσευχές τους σε πλατείες και σε πάρκα. Εάν η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα πρέπει να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της λατρείας των μουσουλμάνων. Είναι ντροπή για τη δημοκρατία η Αθήνα να μην έχει τζαμί».

Στη συνέχεια η τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί τις δηλώσεις του ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε δηλώσεις όμως που δεν έχουν σχέση με το τζαμί αλλά με την νόμο για τους Ιμάμηδες σε ένα επιμελώς ανακατεμένο κείμενο προσποιώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις : «Αυτός ο κανονισμός έχει θρησκευτική χροιά. Είναι απαράδεκτο για το κράτος να διορίζει θρησκευτικούς δασκάλους χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ιμάμηδων. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ακούσουν τη μειονότητα», είπε ο Μετε.
Φυσικά η τουρκική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφέρει και τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένας Δούρου ότι το ζήτημα αυτό εκκρεμούσε τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όσο και επί Νέας Δημοκρατίας οι οποίες δεν ασχολήθηκαν με αυτό στο παρελθόν με αποτέλεσμα η αμέλειά τους αυτή να ωθήσει τους μουσουλμάνους σε ανεξέλεγκτους τόπους προσευχής, κάτι που προφανώς αν κρίνουμε απο τις δηλώσεις της βουλευτού πλήγώνει την ευαισθησία του συγκεκριμένου κόμματος.

Επίσης ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, κ. Ναΐμ Ελ Gandur, δήλωσε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή ενός τζαμιού ήταν ανειλικρινής. "Ο κ. Αβραμόπουλος είναι αισιόδοξος για το θέμα, αλλά έχουμε ακούσει τα ίδια πράγματα από κάθε κυβέρνηση. Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα. Τίποτα δεν αλλάζει στην πράξη », είπε.
Το σχέδιο της Άγκυρας φαίνεται πως προχωρά με επιτυχία απέναντι σε μια παραπαίουσα Ελλάδα. Πρώτα στέλνει στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους να εισβάλλουν υπο τον μανδύα του "οικονομικού μετανάστη", οι ΑΜΕΑ ελληνικές ;αρχές δεν πράττουν αυτό που ορίζει ο νόμος δηλαδή την άμεση απέλασή τους και στη συνέχεια πολύ απλά ζητούν τζαμί στην Αθήνα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλα τζαμιά καθώς οι μουσουλμάνοι -που έχουν εισβάλει παράνομα- θα πουν ευχαριστούμε για το τζαμί αλλά δε φτάνει αφού είμαστε μισό και πλέον εκατομμύριο. Θα θέλαμε και άλλα. Και απο εκει πέρα δε θα υπάρξει γυρισμός. (defencenet)

prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου