Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πως οι Σπαρτιάτες ήταν Αλβανοί και καπετάν Μιχάλης του Καζαντζάκη ήταν Αλβανοτσάμης

"Οι Πελασγο-σπαρτιάτες, οι σημερινοί Αλβανοί", γράφει το δημοσίευμα...
...οι Αλβανοί απελευθέρωσαν την Ελλάδα... ό, τι ηρωικό στην Ελλάδα είναι αλβανικό...

Μάρτιος 15, 2013.

 «Ας δώσουμε το λόγο πρώτα στο Γάλλο ποιητή Lamartini, που σημειώνει στη μελέτη του «Η ιστορία της Τουρκίας»- 1848, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του Botasot και δίνει το λόγο στον ποιητή:


«Δεν υπάρχει μελάνι για εκφράσουμε τις ηρωικές θυσίες των Αλβανών στους πολέμους που έχουν κάνει τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον, για την απελευθέρωση της Ελλάδας».

Για να επιβεβαιώσει τα λόγια του ο Γάλλος ποιητής, ανέφερε μερικά παραδείγματα ηρωισμού του λαού μας:

«Ο Λεωνίδας πριν από σχεδόν 2.500 χρόνια, με 300 Σπαρτιάτες πολέμησαν στις Θερμοπύλες κατά των Περσών μέχρι θανάτου».

Επίσης, 185 χρόνια πριν, στο κάστρο ‘Φραγκοκάστελλο’ της Κρήτης είχε εγκατασταθεί ο θρυλικός διοικητής Χατζή Μεχμέτ Νταλάνι από την Κόνισπολ με 800 μαχητές τσάμηδες , εναντίον των τουρκικών δυνάμεων.

Ήταν ένας αγώνας σκληρός και άνισος,  καθώς τα τείχη του κάστρου είχαν καλυφθεί με καπνούς και αίμα, οι Αλβανοί χωρίς το διοικητή τους, αφού είχε σκοτωθεί, απέρριψαν την πρόσκληση ότι αν θα  παραδοθούν θα συγχωρεθούν. Πολέμησαν μέχρι τέλους.

Για αυτήν τη μάχη ο Έλληνας συγγραφέας προτεινόμενος για το Νόμπελ, Νίκος Καζαντζάκης γράφει στο βιβλίο του «Ο καπετάν Μιχάλης- Ελευθερία ή Θάνατος» (στην περίπτωση αυτή ο συγγραφέας άλλαξε το το Μεχμέτ στο ελληνικό όνομα Μιχάλης), γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και θα προσθέσει:

Επίσης στην Oso Kuka στη Vraninë, 30 πολεμιστές από τη Σκόδρα πολέμησαν κατά των Μαυροβούνιων και έχασαν όλοι τη ζωή τους για την πατρίδα ως γενναίοι πολεμιστές.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου