Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Πούρα τύπου Κούβας, φτιαγμένα από Έλληνες!

Vamma Del Sol made in… Πέλλα! made in… Πέλλα!

Ο Άρης Κωνσταντινίδης και ο αδελφός του φτιάχνουν χειροποίητα τύπου Κούβας στην Κρύα Βρύση της Πέλλας.
Με μακροχρόνια εμπειρία στην καλλιέργεια φύλλων καπνού, τα δύο αδέλφια ονόμασαν τα πούρα τους Vamma Del Sol, δηλαδή «Απόσταγμα του Ήλιου».

«Ο παππούς μου παρήγαγε ανατολικού τύπου καπνά, ο πατέρας μου Μπέρλεϊ και εμείς σαν γενιά θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, με βάση το τι έχει ανάγκη η αγορά, μιας και κατείχαμε ήδη την τεχνογνωσία παραγωγής φύλλων. Αναζητήσαμε τις ανάγκες των μοντέρνων καταναλωτών και είδαμε ότι ψάχνουν ασφαλή προϊόντα με νέα χαρακτηριστικά», λέει ο Α. Κωσταντινίδης και προσθέτει: «Βασιστήκαμε πάνω σε αυτό και δεδομένου του ότι το 2000 είχε γίνει μια τεράστια καμπάνια από την Αμερική και το Hollywood όπου όλοι κάπνιζαν πούρα, αλλά και δεδομένου ότι η Κούβα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, αποφασίσαμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε και εμείς πούρα», λέει στο in2life.
Ο ίδιος ταξίδεψε ως την Κούβα για να μάθει τα μυστικά των πούρων και τη διαδικασία παρασκευής τους και έπειτα μετέφερε τις γνώσεις του πίσω στην Ελλάδα. Όμως έπειτα είχαν να αντιμετωπίσουν την ελληνική νομοθεσία, στην οποία υπήρχαν κενά.

«Θεσμικό πλαίσιο δεν υπήρχε και η μοναδική εταιρεία που παρήγαγε τότε πούρα, ο συνεταιρισμός της Ελασσόνας, είχε πάρει άδεια κατ’ εξαίρεση. Το θεωρήσαμε άδικο, παλέψαμε και καταφέραμε να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για όλους τους επίδοξους παραγωγούς. Θέλαμε να επανατοποθετήσουμε την καπνοπαραγωγή στην ελληνική ύπαιθρο σε συνθήκες αγοράς. Αν μείνουμε μόνοι μας σε αυτό, θα κάνουμε κάποια sticks και θα τελειώσει εκεί. Δεν πρέπει να τελειώσει η καπνοπαραγωγή στην Ελλάδα», τονίζει. Κι έτσι τα αδέλφια Κωνσταντινίδη κατάφεραν να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος 39/43 31/3/2011 με το άρθρο 100, δίνοντας την δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μικρές μονάδες παραγωγής προϊόντων καπνού.
Βρέθηκε το όνομα, σχεδιάστηκε και το σήμα και σιγά σιγά άρχισε η παραγωγή. Μια παραγωγή που σήμερα κυμαίνεται από 20.000 έως 30.000 κομμάτια… και έπεται συνέχεια.

Πηγή: AthensParty
polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου