Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Νέα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας.

Απο χθές το απόγευμα  λειτουργεί ο
μετωπικός σταθμός διοδίων Βελιγοστής και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Παραδεισίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.

Για κάθε μία από τις κατηγορίες οχημάτων, στον σταθμό Βελιγοστής οι τελικές τιμές διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Για δίκυκλα 0,80 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. 1,20 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες 3,10 ευρώ και για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, 4,30 ευρώ.

Στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων οι τιμές είναι:

Για δίκυκλα 0,50 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. 0,70 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες 1,80 ευρώ και για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 2,60 ευρώ.

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

Οι σταθμοί αυτοί τίθενται σε λειτουργία μετά την παράδοση στην κυκλοφορία, στις 22 Δεκεμβρίου, του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους περίπου 12 χλμ.

Η χρέωση στον μετωπικό σταθμό διοδίων Βελιγοστής αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λεύκτρου - Τσακώνας, διασταύρωση Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου του τμήματος μήκους 700 μ. Του αυτοκινητοδρόμου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί προσωρινή παράκαμψη.

Αντίστοιχα, στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων, η χρέωση αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Παραδεισίων και Τσακώνας, διασταύρωση Κυπαρισσίας, εξαιρουμένης και πάλι της μικρής παράκαμψης.

eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου