Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πανικός στο "Κρήτη ΙΙ" – Στάχτη νταλίκες και αυτοκίνητα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο πλοίο “Κρήτη ΙΙ” στο λιμάνι της Πάτρας. Άνδρες της πυροσβεστικής αναζητούν άνδρα του πληρώματος (Vid)
Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και την ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που έσπευσε στο σημείο, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο πλοίο “Κρήτη ΙΙ” στο λιμάνι της Πάτρας.
Δεκάδες νταλίκες έχουν καεί και έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα.
Το έργο της κατάσβεσης πραγματοποιήθηκε από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου, καθώς και από το πυροσβεστικό πλοιάριο “Πετράκης” που ρίχνει νερό από τις μπουκαπόρτες.
Στο σημείο βρέθηκαν 7 οχήματα με 20 άνδρες, που έφτασαν από την πρώτη στιγμή που το πλοίο έφτασε φλεγόμενο στο λιμάνι.
Επιχείρηση εντοπισμού ενός ανδρός μέλους του πληρώματος του οχηματαγωγού “Κρήτη ΙΙ” είναι σε εξέλιξη, ο οποίος ενώ ήταν εκτός πλοίου για άγνωστους λόγους επέστρεψε στην καμπίνα του.
Άνδρες της πυροσβεστικής με αντιασφυξογόνες μάσκες τον αναζητούν στο πλοίο.
Mέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο γκαράζ του επιβατηγού -οχηματαγωγού πλοίου Κρήτη – 2 ενώ έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας.
Στο πλοίο επέβαιναν 113 επιβάτες, 87 άτομα πλήρωμα, 18 αυτοκίνητα και 92 φορτηγά.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων ολοκληρώθηκε, ενώ πάνω στο πλοίο βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βενετία- Ηγουμενίτσα- Πάτρα.

Πηγή: thebest.gr, dete.gr
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου