Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Χαλκιδική: Την Πέμπτη θα δικαστούν οι 14 συλληφθέντες

 Χαλκιδική: Την Πέμπτη θα δικαστούν οι 14 συλληφθέντεςΤην Πέμπτη θα δικαστούν οι 14 συλληφθέντες" />Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι δεκατέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τα χθεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν στις Σκουριές και στο Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγίας στη Χαλκιδική, στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.
Σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στάση, αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Επιπλέον, ένας εκ των συλληφθέντων αντιμετωπίζει την κατηγορία τής απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς, φέρεται να πέταξε διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, οι συλληφθέντες, ηλικίας από 18 έως 66 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν την προσεχή Πέμπτη. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους, αναφέρει το protothema.gr
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της για τα χθεσινά επεισόδια η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κάνει λόγο για «απρόκλητη επίθεση» από ομάδα ατόμων, κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από αστυνομικούς ελέγχους βρέθηκαν έξι βόμβες μολότοφ, δέκα βεγγαλικά, δύο σφεντόνες, δύο μάσκες, μία κουκούλα φουλ-φεϊς κι ένα Ι.Χ. φορτηγάκι φορτωμένο με τριάντα τρία ξύλινα καδρόνια.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά οκτώ αστυνομικοί, εκ των οποίων πέντε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τραυματισμοί αναφέρθηκαν κι από πλευράς των διαδηλωτών.

troktiko.eu

  • 3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου