Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο γάμος μεταξύ ‘πούστηδων’ δεν επιτρέπεται στα Σκόπια

«Προσπαθούμε να έχουμε ένα υγιές έθνος»



«Ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και παραχωρήσεις σε αυτό το ζήτημα δεν γίνονται, εφ’ όσον στην κυβέρνηση είναι το κυβερνών κόμμα», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Σπίρο Ριστόβσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι  το Οικογενειακό Δίκαιο δεν θα αλλάξει και δεν θα επιτρέψει το γάμο μεταξύ πούστηδων-ομοφυλοφίλων.

«Το οικογενειακό δίκαιο ορίζει σαφώς ότι ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και έτσι θα παραμείνει,  εφ’ όσον η παρούσα κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Ως πολιτικό κόμμα έχουμε δώσει μια πολύ σαφή θέση για το γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων», είπε ο Ριστόβσκι.

Όπως, επεσήμανε, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην άποψη ότι ένα παιδί πρέπει να μεγαλώνει με την μητέρα και τον πατέρα του, για να μεγαλώσει σωστά.

«Δεν θέλω καν να συζητήσω το θέμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν παιδιά, επειδή πιστεύω ότι ένα παιδί θα πρέπει να αναπτυχθεί σωστά, ως μια εξέλιξη ενός γάμου όπου υπάρχει μια μητέρα και ένας πατέρας σε πραγματική βιολογική μορφή» είπε ο Ριστόβσκι, προσθέτοντας "προσπαθούμε να έχουμε ένα υγιές έθνος" - σύμφωνα με την εφημερίδα «Βέτσερ» των Σκοπίων.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου