Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μια και κανείς δε μιλά για μας στη Βουλή, θα το κάνουμε μόνοι μας .

Η νέα γενιά των Ελλήνων, αυτή που κατέχει διδακτορικά, Masters από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, δουλεύει σε υψηλές θέσεις εργασίας παγκοσμίως, αυτή που μόλις περάσει τα σύνορα εκτιμάται περισσότερο από ότι εντός, έχει κάποια πράγματα να ζητήσει:

- σταματήστε να μας δουλεύετε ότι θα φέρετε επενδυτές. Κανείς δεν επενδύει πια σε ένα χρεοκοπημένο μοντέλο που εμφανίζεται να πηγαίνει όλο και χειρότερα. Πριν από οτιδήποτε άλλο...


- ...σταματήστε να νοιάζεστε για τους πελάτες σας και πάρτε τα 11 δισ. μέτρα ΤΩΡΑ. Το μόνο που μας σώζει ως χώρα, το μόνο που μπορεί να φέρει επενδύσεις ουσιώδεις, είναι τέλος του έτους να βγείτε και να πείτε ‘έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα’. Η αντιστροφή της ψυχολογίας ξεκινά τότε.


- σταματήστε να χαϊδεύετε όσους αντιστρατεύονται το κράτος δικαίου. Φορολογικούς ελέγχους σε όλους, άνοιγμα λογαριασμών, δημεύσεις, άρση ασυλίας σε ηγέτες ταγμάτων εφόδου. Η γενιά μας δεν καταλαβαίνει τί σημαίνουν “προσωπικά δεδομένα”, “ασυλία” και άλλες μπαρούφες. Δεν έχουμε άπλυτα να κρύψουμε και περιμένουμε να ξεπλυθούν όλοι μαζί μας ΤΩΡΑ.


- σταματήστε να μιλάτε για Αργεντινή, δραχμή, δωσίλογους κλπ - είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες, στα πανεπιστήμια που σπουδάσαμε οι Σόρος και λοιποί είναι τακτικοί επισκέπτες και σκέφτονται πολύ πιο υγιώς από το 80% των βουλευτών μας. Κανείς δε θέλει το κακό μας εκτός από τους ανίκανους ανάμεσά σας. Τέλος με τις γελοιότητες ΤΩΡΑ.


Απλά πραγματάκια θέλουμε. Το τίμημα του να μην τα κάνετε;


- Οι συντάξεις σας πληρώνονται από την εργασία μας. Μόλις μεταναστεύσουμε όλοι, θα πληρώνεστε με δελτίο τροφίμων.


- Τα παιδιά σας που σήμερα καμαρώνετε, θα τα βλέπετε να πετυχαίνουν χιλιόμετρα μακριά. Όλες οι στερήσεις, όλη η ελληνική εκπαίδευση κλπ. Πεταμένα, μόνο και μόνο γιατί δεν καταλάβατε ποτέ ποιός έχει πραγματικά τη δύναμη.


Αυτή τη δύναμη λοιπόν, είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε. Όσο και αν αγαπάς τη χώρα σου σα νέος (και, πληροφορώ, την αγαπάμε πολύ παραπάνω από τους εαυτούληδες της γενιάς σας), δε θα αφήσεις μια χούφτα βολεμένους να καθορίζουν τη μοίρα σου.


Αφήστε τους πελάτες σας, αφήστε τις βαθιές ομιλίες μέσα στο ψέμα.


Άντε πίσω στη δουλειά για μια Ελλάδα με τη νέα γενιά να εργάζεται γι’ αυτήν.


Αλλιώς, οι επιλογές είναι στο χέρι μας, και θα μας δείτε να τις εξασκούμε ομαδικά, ΤΩΡΑ.





* Ο κ. Δημήτρης Τσάκος είναι απόφοιτος ΑΣΟΕΕ και έχει κάνει το MBA του στην Ολλανδία. Έχει εργαστεί στο χρηματοοικονομικό κλάδο στην Ελλάδα καθώς και για τεχνολογικές startups, ενώ ξεκινάει νέα εταιρία στην Ολλανδία με σκοπό τη σύναψη επιχειρηματικών δανείων απευθείας από ιδιώτες επενδυτές.





capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου