Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Δωρέα οργάνων - το φονικό παρεμπόριο!

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι το δικαίωμα να είναι 'δωρητές' οργάνων χάνεται από 1/1/13 και τη θέση του παίρνει νόμος που υποχρεώνει όλους μας να είμαστε πλέον 'δότες' οργάνων; Το δικαίωμα της προσφοράς γίνεται υποχρέωση, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που μόνο κινδύνους εγκυμονεί.

Picture
Μέχρι τώρα, η λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση. Την δε αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, κάτι που συμβαίνει εξάλλου και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο (νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) , η αφαίρεση οργάνων θα πραγματοποιείται από "Οργανισμούς Αφαίρεσης" που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.

Και σε αντίθεση με την προηγούμενη κατάσταση, έαν κάποιος ΔΕΝ επιθυμεί τον τεμαχισμό του, θα πρέπει να έχει προλάβει να εκφράσει με νόμιμες διαδικασίες την αντίθεσή του, κι αν εφόσον έχει πρώτα ενημερωθεί, για ένα νόμο τόσο σοβαρό που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων εν τω μέσω μιας κρίσης που μαστίζει τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυρά.

Έναν νόμο που 'βιάστηκε' να ψηφίσει ο ΓΑΠ (γιατί άραγε;) στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, (!!!) από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που βρισκόταν σε μια απόλυτη τρέλα, μεταξύ Μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου, κι ενόσω όλη η Ελλάδα περίμενε να δει αν ο πρωθυπουργός της παραιτείται ή όχι. Στις 16 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων του, ο τότε πρωθυπουργός βιάστηκε κάνει ένα ακόμα δώρο στον ελληνικό λαό, να μετατραπεί σε φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών!

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν το νόμο; Πως εξασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των ιατρών ξεπερνώντας γραφειοκρατικά προβλήματα όπως είναι το έγκυρο υπογραφής και πόσοι συγγενείς θα είναι σε θέση να χειριστούν ταυτόχρονο το χαμό του ανθρώπου τους και την αγωνία να γίνει σεβαστή η επιθυμία του θανόντα;

Σκάνδαλο μεταμόσχευσης οργάνων συγκλονίζει τη Γερμανία!

"Το σύστημα περίθαλψης της Γερμανίας είναι πολύ σεβαστό στον κόσμο, αλλά ένα αυξανόμενο σκάνδαλο απάτης μεταμόσχευσης οργάνων πυροδότησε μια έντονη διαμάχη πάνω από την ιατρική δεοντολογία της χώρας. Υπάρχει υπόνοια ότι κάποιος γιατρός αλλοιώνει τα αρχεία των ασθενών του για να τους σπρώξει στην κορυφή της λίστας για μεταμόσχευση."

Το δημοσίευμα είναι της Γερμανικής εφημερίδας Spiegel και με λίγα λόγια αναφέρει την περίπτωση γιατρού στην Γερμανία - μια χώρα με άριστη υγειονομική περίθαλψη - που λόγω αυτού του σκανδάλου βάζει σε σκέψεις ιατρική κοινότητα και δωρητές.

Αν ένας μόνο γιατρός μπόρεσε να μαγειρέψει ντουζίνες εξετάσεων και δεδομένων των ασθενών του για να τους κάνει υποψήφιους για μεταμόσχευση σε μια χώρα τόσο οργανωμένη όπως η Γερμανία, φανταστείτε σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου κανείς δεν ελέγχει σχεδόν ποτέ τίποτα, όπου η κρίση έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου από πολλά σοβαρά θέματα, ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός νόμου που δίνει το δικαίωμα να πετσοκόψει τον 'κλινικά νεκρό' ασθενή. (κλινικά νεκρός: ιατρικός όρος που δηλώνει ότι κάποιος θεωρείται ότι έχει πεθάνει αλλά με τεχνητά μέσα καταφέρνουν να λειτουργούν ακόμα οι περισσότερες από τις ζωικές λειτουργίες του).

Το σκάνδαλο συγκλόνισε την Γερμανία και βάζει όλους σε σκέψη για αναθεώρηση του πρόσφατου νόμου περί δωρεάς οργάνων, όπου προσπαθώντας να απλοποιήσουν τη διαδικασία είχαν αποφασίσει οι πολίτες να φέρουν πάνω τους ειδική ταυτότητα- που θα μπορούσαν να προμηθευτούν από φαρμακεία - η οποία θα ανέφερε την θετική ή αρνητική επιθυμία του κάθε ατόμου σχετικά με τη δωρεά των οργάνων του, ώστε να μπορεί εύκολα ο κάθε γιατρός να δει.

Μετά από αυτό το ιατρικό σκάνδαλο ο πρόσφατος νόμος ξαναμπαίνει στο τραπέζι συζητήσεων. Από Αρχές Νοεμβρίου θα ερωτηθεί ο κάθε Γερμανός ξεχωριστά για το ποια είναι η προσωπική του επιθυμία σχετικά με την τύχη του σώματός του όταν πεθάνει.

Στην Ελλάδα του σήμερα οι πολίτες δεν έχουν άποψη πλέον για την τύχη τους ούτε όσο είναι ζωντανοί και φυσικά ούτε όταν πεθάνουν. Άλλοι αποφασίζουν και διατάσσουν, στη χώρα των σκανδάλων που δεν βρίσκουν ποτέ το φως της δικαιοσύνης, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και τώρα γίνεται και το νεκροταφείο της, στη χώρα που η ανθρώπινη αξία τώρα θα μπορεί και να κοστολογείται - τόσο το συκώτι... τόσο η καρδιά... και στα δυο το ένα δώρο!

Η AllNewz δεσμεύεται όχι μόνο να μην αφήσει το θέμα στο σκοτάδι, αλλά να ξεκινήσει παράλληλα με την ενημέρωση και αγώνα ώστε οι Έλληνες να έχουν το δικαίωμα που έχουν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι σ' αυτόν τον πλανήτη - ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!



 http://allnewz.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου