Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Πουλάνε την ΑΤΕ για να διαγράψουν τα χρέη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Τράπεζα!


«Προμελετημένο έγκλημα» της κυβέρνησης, ώστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να διαγράψουν τα χρέη τους προς την Αγροτική Τράπεζα, να τα φορτώσουν στον κρατικό προϋπολογισμό και να «να δωρίσει το υπόλοιπο, το λεγόμενο «καλό» κομμάτι της, σε τράπεζες, ενδεχομένως και υποδεέστερης πραγματικής χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας από την ΑΤΕ σήμερα», κατήγγειλε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

 Προσέθεσε πάντα για τη μεθόδευση πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας, ότι «ουσιαστικά θα πρόκειται για διπλή ανακεφαλαιοποίηση εκείνης της ιδιωτικής τράπεζας που θα αγοράσει την ελεύθερη βαρών ΑΤΕ. Δεν θα είναι λάθος. Είναι ήδη ένα προμελετημένο έγκλημα. Ένα μεθοδευμένο σκάνδαλο που εξελίσσεται κατά στάδια».

Υπογράμμισε ότι «η συγκυβέρνηση Σαμαρά, αντί να ανακεφαλαιοποιήσει κατά προτεραιότητα την τράπεζα που έχει στο χαρτοφυλάκιο υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης και περιουσίας, την τράπεζα-μοχλό για την αγροτική παραγωγή. Αντί να ανακεφαλαιοποιήσει, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις άλλες τράπεζες, την τράπεζα που από το 2010 εφαρμόζει με επιτυχία ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, αλλά υπέστη τη ζημιά του PSI, ετοιμάζεται τώρα να εκμεταλλευτεί τη ζημιά που της προκάλεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Παπαδήμου».

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι «σκάνδαλο και η πώληση της τράπεζας-σύμβολο της λαϊκής αποταμίευσης – του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στις σημερινές εξευτελιστικές τιμές μετοχών».

Να αναλάβει την ευθύνη της χρεοκοπίας η Μέρκελ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην επικαιρότητα, την άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας και τα δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου της από την ευρωζώνη δήλωσε: «Τρεις πολιτικοί αρχηγοί σκηνοθετούν την τελευταία πράξη του μνημονιακού δράματος της χώρας. Τα προαποφασισμένα και τα νέα έκτακτα μέτρα της χρεοκοπίας. Δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν διαβάζουν. Τα διεθνή ΜΜΕ βοούν. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Το Μνημόνιο χρεοκόπησε. Οι εμπνευστές και εκτελεστές του θέλουν να φύγουν πρώτοι. Γιατί ο στόχος του ΔΝΤ επιτεύχθηκε. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το 2009. Με δική τους ευθύνη. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πιθανολογεί σήμερα εξώθηση της Ελλάδας σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο. Όταν λειτουργήσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας»...

«Επιτάχυνση του μνημονίου και νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία, είναι απλά σκέτος παραλογισμός που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στη χρεοκοπία και μας απομακρύνει από την ευρωζώνη. Αν αυτή είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία, κανείς δεν έχει συμφέρον να φανεί ως ατύχημα. Αν αυτό επιθυμεί η κα Μέρκελ, είναι καλύτερα να τη προκαλέσουμε να μας το πει η ίδια και όχι δια του κυρίου Τόμσεν. Και να επωμιστεί και τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής για το σύνολο της ευρωζώνης».

Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να μην αποδεχτούν το διάλογο με τους εντεταλμένους υπαλλήλους της τρόικα» και «να διεκδικήσει, έστω και τώρα, αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο υπουργός των οικονομικών στο Eurogroup. Να ζητήσει άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, όπου θα αναζητηθεί μαζί με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες, ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση, γιατί πολύ απλά η ελληνική περίπτωση αποτελεί μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος. Και εκεί να εξηγηθεί πολύ απλά και καθαρά ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, γιατί πολύ απλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε πολύ σκληρή αξιωματική αντιπολίτευση. Επίσης θα καταθέσει πρόταση νόμου, «για τη νέα σεισάχθεια, για την ολική ή μερική διαγραφή των χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν αποδεδειγμένα να τα βγάλουν πέρα».

Μείωση αποδοχών βουλευτών κατά 40%

Στο τέλος της συνεδρίασης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 40%. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα, θα πρέπει να δώσει πρώτη το παράδειγμα υποστήριξης της πολύ σημαντικής δουλειάς που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη κοινωνία για την υποστήριξη των δομών και των δικτύων αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Για αυτό και σας προτείνω για συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς λόγους ενίσχυσης να αποφασίσουμε ότι πέρα από το 20% της παρακράτησης της βουλευτικής αποζημίωσης υπέρ του κόμματος να εκχωρούμε κάθε μήνα και ένα επιπλέον 20% για την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης».

eklogikagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου