Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΑΗΤΤΗΤΗ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ‏


Άμα συναντούσες την Ολυμπία Σνόου  θα καταλάβαινες αμέσως ότι είχες να κάνεις με μια πραγματική Ελληνίδα.  Σπαρτιάτισσα, θεωρούσε τον εαυτό της, από την πλευρά της μητέρας της, αν και ο πατέρας της  Γιώργος Μπούχλης είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από τη Μυτιλήνη.
Η Ολυμπία Σνόου είχε την ατυχία να χάσει τους γονείς της μικρή και στη συνέχεια και τον σύζυγό της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Όμως, οι δυσκολίες τη χαλύβδωσαν,  αντί να την αποθαρρύνουν.
Από το 1973 που πρωτοεξελέγη στην Πολιτειακή Βουλή του Main, μέχρι το 2006 που επανεξελέγη για τρίτη θητεία στη Γερουσία, δεν έχασε ούτε μια φορά!
«Μια αήττητη Σπαρτιάτισσα  επί 33 χρόνια»!
Το 2006 είχε αναδειχθεί από το περιοδικό TIME  μεταξύ των 10 καλύτερων Γερουσιαστών!
Προχθές η Ολυμπία Σνόου ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στο τέλος του 2012.
Είπε στη δήλωσή της: «έχοντας σπαρτιάτικες ρίζες είμαι γεννημένη μαχητής. Οποιος πιστεύει ότι αποχωρώ επειδή φοβάμαι τον εκλογικό αγώνα, σφάλει. Αυτό που με οδήγησε στην απόφασή μου είναι οι σοβαρές αμφιβολίες που έχω για το πόσο αποτελεσματική και δημιουργική θα ήταν μια επιπρόσθετη θητεία»!
Η Ολυμπία Σνόου αποφάσισε να αποχωρήσει στην κορυφή της δόξας της, έχοντας κερδίσει, με το σπαθί της,  την  καθολική εκτίμηση και αναγνώριση  και σε μια ηλικία που κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την πολιτική τους καρριέρα.
Η Ελλάδα θα χάσει μια ισχυρή φωνή στη Γερουσία.
Θέλω να ελπίζω ότι ελληνοαμερικανική κοινότητα θα προσπαθήσει να τη μεταπείσει.
Αν δεν μεταπειστεί, μήπως να σκεφτεί η Ελλάδα να την καλέσει για βοήθεια….
 ΚΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου