Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι απόψεις (και το βιογραφικό) της κυρίας Ποδηματά

Σήμερα, εν όψει Σαρακοστής, θα ασχοληθώ με την κυρία Ιωάννα («Άννυ») Ποδηματά, ευρωβουλευτή του Πασόκ. . Αν ποτέ έχουμε ξανά εκλογές, θα σας προτρέψω, και θα σας το θυμίσω όταν έρθει η ώρα, να μην την ξαναψηφίσετε. Αν και η κυρία Ποδηματά, από την φωτό, μάλλον χαίρει της υποστήριξης των οικολόγων, του ειδικού σε δικαιώματα άνθρακα, και της Βέστας, που η ζωή τους, όλων αυτών, εξαρτάται από το να βάλουν πολλά αιολικά παντού. Ο κ. Ζερβός δεν μετράει, περαστικός είναι, παρέλαβε Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας, που θα διαλύσει (και μπορεί και να την χρεωκοπήσει).

Η κυρία Ποδηματά δημοσιεύει ένα βιογραφικό. ΠΑΣΟΚ και ΙΣΤΑΜΕ. Γαλλική γλώσσα και φιλολογία στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος, Αυγή,
ΔΟΛ. Αρμοδιότητα «Πολι(τι)κή Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις σχέσεις του με Διεθνείς Οργανισμούς». Επειδή είμαι της πιάτσας, αυτό είναι κάτι μεταξύ Λόμπυϊνγκ και Συμβούλου Τύπου. Εκφώνησε άποψη για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Είναι 100% ανίδεη, και εξ επαγγέλματος και από διαφαινόμενη ιδεολογία, τι θα κάνει ένας τέτοιος φόρος στην αποτελεσματικότητα της αγοράς, ή τι είναι η αποτελεσματικότητα της αγοράς, ή γιατί αυτό μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά δεν πειράζει, απλά …εισηγήθηκε να φορολογήσει (είπαμε... σοσιαληστές, other people's money).

Η δημοσιογράφος, με γνώσεις Γαλλικής φιλολογίας και εμπειρία σε εισήγηση θέματος που δεν ξέρει καν τι χρώμα έχει, αλλά αντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή , και μέλος του ιδίου κόμματος με τον Πάγκαλο, εξέφρασε γνώμη ότι «οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για την ανάκαμψη, και να εξασφαλίσουν το μέλλον, της Ευρωπαϊκής οικονομίας». Μου θυμίζει το παιδικό, «παπαγάλο, θες μαϊντανό»; Η κυρία Ποδηματά δεν έχει ιδέα τι εξασφαλίζει τον δρόμο της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Δεν την κακολογώ για αυτό, σχεδόν κανείς δεν έχει. Ούτε η ΕΚΤ, ούτε η FED, ούτε καν η Bundesbank. Και πέραν αυτού μάλλον δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ μεγαβάτ και μεγαβατώρας, ή την διαφορά ονομαστικής ισχύος από ισχύ που προκύπτει από την εμπειρική διαθεσιμότηα. Και σίγουρα δεν καταλαβαίνει πώς μας δουλεύουν οι ΑΠΕτζήδες. Να μην της βάλω κουϊζ για τα προβλήματα του LTRO...

Κυρία μου, διαβάζω κάθε πρωί, με τον καφέ, τι λένε, όσοι τέλος πάντων ασχολούνται με την Ευρωπαϊκή οικονομία, και βλέπω ανησυχία, προβληματισμό, και κανένας μα κανένας δεν ανέφερε τις ΑΠΕ σαν παράγοντα, ή σαν θετικό παράγοντα. Η Siemens τις έκραξε, η Μέρκελ τις έκραξε, το Spiegel τις έκραξε, αλλά η Άννυ …ξέρει. Κυρία μου, όσοι αναφέρουν ΑΠΕ, εδώ και 1,5-2 χρόνια, πλην αυτών που τις πουλάνε, τις θεωρούν 1) ενεργειακά ατελέσφορες, 2) περιβαλλοντικά παραπλανητικές, και 3) οικονομικά καταστροφικές (για τα θύματα ή κορόϊδα που τις βάζουν – αλλά μούρλια για τους Γερμανούς εξαγωγείς που σύσσωμο το Πασόκ μοιάζει να εκπροσωπεί).  Μόνο οι ομοτράπεζοί σου, λένε πια καλά πράγματα για τις ΑΠΕ  και επικαλούνται την ...«ΕΕ», (αυτούς που σου λένε τι να πεις), και ζητούν κι άλλες επιδοτήσεις, πολλές επιδοτήσεις, μόνο επιδοτήσεις.  Η WWF προσπαθεί, αλλά θα έχει την τύχη της Greenpeace οσονούπω.

Για την Γερμανία και την Δανία, οι ΑΠΕ είναι άλλη μια εξαγωγή. Για την χώρα που παριστάνει ότι εκπροσωπεί η κυρία,  οι ΑΠΕ είναι περαιτέρω αύξηση χρέους και εγγυημένη ενεργειακή φτώχεια. Ποτέ και πουθενά, τα τελευταία 30 χρόνια που υπάρχουν ΑΠΕ (στην σύγχρονη εκδοχή) καμία ΑΠΕ δεν υποκατέστησε οποιαδήποτε συμβατική μονάδα (με εξαίρεση τα μεγάλα Υ/Η), ποτέ και πουθενά δεν παρήγαν σημαντική ενέργεια (7% στην Γερμανία με συνεχή κίνδυνο μπλακάουτ από τότε που έκοψαν τα πυρηνικά, και ψήσιμο των δικτύων των γειτόνων, και ρώτα χρυσή μου τον Έττινγερ να σου πει ότι βάζουν ΑΠΕ από τότε που έπεσε το τείχος και ακόμα τίποτα… Αποσιωπούν πόσο καύσιμο υποκατέστησαν, πολύ λιγότερο από το 7%, πες του το, και δώσ’ του να διαβάσει αυτό, και αυτό.

Και μην προωθείς, κυρία Ποδηματά, για την υπό χρεωκοπία χώρα σου, αυτό που απορρίπτουν σαν, αποτυχημένο και ακριβό, οι πλούσιοι Γερμανοί για την δικιά τους, γιατί τα κίνητρά σου θα παρεξηγηθούν. .
 
 
archaeopteryxg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου