Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σωστό και δίκαιο είναι:


Η επόμενη κυβέρνηση να μειώσει, κατά 95% αναδρομικά από το 2001, τις αποδοχές όλων των πολιτικών και κρατικών λειτουργών που υπηρέτησαν τις κυβερνήσεις από την είσοδό μας στην ευρωζώνη μέχρι σήμερα, να τους αφαιρέσει τα πολιτικά δικαιώματα και να δημεύσει τις περιουσίες τους, αφού, φυσικά, υποβληθούν σε εξέταση πόθεν έσχες και δεν θα μπορέσουν να τις δικαιολογήσουν.


Ο λόγος είναι απλός, όταν αυτοί αποφασίζουν, με νόμους, να μειώσουν τον βασικό μισθό, παραβιάζοντας όλα τα λογικά, δημοκρατικά, εργασιακά και τα όρια αντοχής των εργαζομένων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα,  ενώ γνωρίζουν ότι αυτός υπέστει ήδη δραστική μείωση (70%) από την αύξηση του κόστους ζωής κατά 300% την περίοδο αυτή, δεν μπορεί οι ίδιοι, που είναι και υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή,  να εξαιρούνται.  Αυτό αποτελεί οικονομικό έγκλημα εκ προμελέτης και θα πρέπει  να υποστούν τις συνέπειες.

Η νέα κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση αυτή που προβλέπει την μείωση του κατώτατου μισθού και να αποκαταστήσει τη σχέση μεταξύ κόστους ζωής και βασικού μισθού κάνοντας αναπροσαρμογή τιμών, μισθών και ενοικίων.

Να συμμορφώσει τους εργοδότες, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, καταστρατηγούν, με απάνθρωπο τρόπο, εργασιακές συμβάσεις και δικαιώματα εργαζομένων, εκμεταλλευόμενοι τον μεγάλο αριθμό των ανέργων αλλά κυρίως των λαθρομεταναστών που δέχονται να εργαστούν για ένα πιάτο φακή. Δεν πληρώνουν όχι μόνο 13o και 14o μισθό αλλά ούτε την άδεια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, όταν όμως ακούσουν να γίνεται λόγος για μείωση μισθών σπεύδουν αμέσως στην υλοποίηση.

Με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, αποφασίζουν, οι πολιτικοί, μείωση βασικού μισθού όταν ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι συμβαίνει στον χώρο εργασίας ? όταν κανείς απ’αυτούς δεν αναρωτήθηκε γιατί στο δημόσιο οι εργαζόμενοι να έχουν όλα τα δικαιώματα αλλά στον ιδιωτικό τομέα κανένα ?   

Βασίλης Αϊβάτσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου