Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Και στη Γερμανία αυξάνουν τους μισθούς! Προσέξτε...την ανταγωνιστικότητα κ.Μέρκελ.

Η υπουργός εργασίας της Γερμανίας, ζήτησε  δημόσια να αυξηθούν, αισθητά, άμεσα, οι γερμανικοί μισθοί, ζητώντας αυξήσεις άνω του 2% . Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η υπουργός εργασίας έχει προβληθεί ως υποψήφια διάδοχος της καγκελάριου Μέρκελ.
"Οι επιχειρήσεις στο γερμανικό έδαφος έχουν συνεπή κερδοφορία, πρέπει να έχουν μέρισμα τώρα οι μισθοί που παράγονται εδώ, πρέπει να γίνει μισθολογική αναπροσαρμογή γιαυτό το 'συν'...χωρίς αυτό το 'επιπλέον' να μπορεί να ροκανιστεί από τις πληθωριστικές πιέσεις", δηλώνει στη συνέντευξή της στην κυριακάτικη Bild am Sonntag, η Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν 

"Πρέπει, λοιπόν, να επιληφθούν του ζητήματος οι κοινωνικοί εταίροι", τονίζει συγχρόνως η ίδια.

"Πάντοτε συμφωνούσαμε σε αυτό εδώ στη Γερμανία : εργαζόμαστε σκληρά, αλλά μοιραζόμαστε και την ευμάρεια".

Ηδη , πάντως το πανίσχυρο συνδικάτο του μετάλλου, το IG Metall, έχει ζητήσει μισθολογικές αυξήσεις 6,5% στον κλάδο του με τους σχεδόν 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους. Τέτοια αύξηση, αν δοθεί, θα συμπαρασύρει ασφαλώς τις απολαβές και στον κλάδο Χημείας.



Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Μίκαελ Φουξ, που πάντοτε υπερασπίζει μέτρα τόνωσης της βιομηχανίας, επέκρινε τις δηλώσεις που έκανε η υπουργός Εργασίας, από κοινού με τον Χάινριχ Κολμπ, του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του κυβερνητικού εταίρου, των Ελευθερων Δημοκρατών.



"Δεν είναι σαφές ότι στη Γερμανία θα συνεχίσουν να επικρατούν οι τωρινές οικονομικές συνθήκες", προϊδέασε σήμερα ο Φουξ, μιλώντας στην κυριακάτικη Sonntag Aktuell. 

Παράλληλα, κάλεσε την υπουργό Εργασίας να ακολουθήσει την γερμανική παράδση, που θέλει η κυβέρνηση να μην εμπλέκεται στις διαβουλεύσεις εργοδοσίας-εργαζομένων για τους μισθούς.

Από την πλευρά του, ο Κολμπ τόνισε στα μμε ότι, "ο εργαζόμενος στη Γερμανία έχοντας σταθερή δουλειά επωφελείται ήδη από την ευμάρεια".







ONALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου