Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ: Παράτησε την καριέρα του για να ιδρύσει εταιρία ιδιωτικών φρουρών πλοίων .

Πολύ πριν την ψήφιση του νόμου που καθορίζει την φύλαξη εμπορικών πλοίων από ιδιωτικούς φρουρούς, είχαμε δημοσιεύσει ένα αποκαλυπτικότατο άρθρο τόσο για το περιεχόμενό του όσο και για τις παρενέργειες.

Είχαμε επικρίνει, σκληρά μπορεί να πεις κανείς, τον αρμόδιο υπουργό κ.Χρήστο Παπουτσή, πολύ απλά διότι ανέλαβε να φέρει στη βουλή ένα νόμο, για τον οποίο οι αρμοδιότητές του ήταν επιδερμικές αγνοώντας τόσο τον καθ ύλη αρμόδιο υφυπουργό Ναυτιλίας όσο και άλλα υπουργεία που έχουν βαθιά γνώση του θέματος.

Είχαμε γράψει τότε, [ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ]ότι εκτός του ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελούσε τομέα αρμοδιότητας του πρώην υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας και όχι του υπουργείου δημοσίας τάξης, ότι κύριο λόγο θα έπρεπε να είχε ΚΑΙ το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Υπουργείο Αμυνας.

Για λόγους που μόνο ο κ. Παπουτσής τους γνωρίζει, παραμερίστηκαν όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν χειριστεί υποθέσεις πειρατείας και ανατέθηκε η σύνταξή τους σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπειρία στο ζήτημα αυτό.

Ουδείς από την προηγούμενη ή από την παρούσα Κυβέρνηση επανέφερε στην τάξη τον Χρήστο Παπουτσή με αποτέλεσμα, σήμερα να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες σοβαρές παρενέργειες του νομοσχεδίου, που ναι μεν μπορεί να έχει κάποια σωστά στοιχεία, αλλά δεν παύει να δημιουργήθηκε στο πόδι, και βιαστικά , προφανώς για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες εταιρίες του χώρου!

Μια σοβαρή παρενέργεια αυτού λοιπόν του εξαμβλώματος, χτυπά στην καρδιά του Ελληνικού Στρατού και δη των Ειδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι οι Ελληνικές Μονάδες Υποβρύχιων Καταστροφών αλλά και όλες οι υπόλοιπες, διαθέτουν από τους καλύτερους άνδρες παγκοσμίως με ποιοτικά χαρακτηριστικά αξιοζήλευτα και αναγνωρισμένα διεθνώς !

Το νομοσχέδιο αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τις αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των Στρατιωτικών, έχει φέρει σε απόγνωση πολλά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αστυνομίας!!

Οι προτάσεις σε πολλούς από αυτούς για συμμετοχή σε πληρώματα φρούρησης πλοίων πέφτουν βροχή! Το «εύκολο κέρδος» των 3 με 5 χιλιάδων ευρώ αποτελεί μια ανάσα γι αυτούς και τις οικογένειές τους μέσα στο θολό τοπίο που ζούμε!

Ετσι, στις «πόρτες» των ήδη υπαρχόντων ή υπό σύσταση εταιριών, συνωστίζονται πολλά στελέχη των Ειδικών μας Δυνάμεων!

Και όχι μόνο αυτό !

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πολύ γνωστού πρώην διοικητή ειδικών δυνάμεων , ο οποίος μην μπορώντας να αντέξει στο μισθό πείνας, παράτησε την λαμπρή του στρατιωτική καριέρα λίγο μετά τα 40 του, και σε συνεργασία με άτομα του εφοπλιστικού χώρου, μαζεύει την ελίτ των κομάντο, για να φτιάξει ομάδες φρούρησης και άμυνας των Ελληνόκτητων πλοίων που θα ταξιδεύουν στις λεγόμενες θάλασσες των Πειρατών
!

Πρόκειται για Αξιωματικό εν αποστρατεία πλέον, που φτιάχνει την δική του εταιρία φρούρησης πλοίων, που κατά την προσωπική μου άποψη, πολύ ορθά ενεργεί, και παραδέχομαι ότι κι εγώ στη θέση του ίσως έπραττα ακριβώς το ίδιο, μιας και πρόκειται για μια καθόλα νόμιμη ενέργεια του!

Τα ποσά που κερδίζει μια εταιρία και ένας φρουρός από κάθε τέτοιο ταξίδι σας τα είχαμε αναλύσει στο προηγούμενο άρθρο μας και όχι απλά δεν είναι ευκαταφρόνητα, αλλά αποτελούν όαση στα μάτια όλων αυτών των ανθρώπων!

Ο κ. Παπουτσής λοιπόν αλλά και οι Κυβερνήσεις που τον ανέχονται, δεν σκέφτηκαν, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα αποψιλώσει τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, από το άριστο προσωπικό τους!

Με την αλματώδη αύξηση της ζήτησης για τέτοιους άνδρες, ολοένα και περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα επιλέγουν την έξοδο από το Στρατό και την συμμετοχή τους σε τέτοιες εταιρίες! Και δεν μιλάμε για την ευκαιριακή συμμετοχή κάποιων ανθρώπων σε μια τέτοια επιχείρηση, με σκοπό το έξτρα εισόδημα!

Ο υπουργός της … Αστυνομίας, δίνει με το νομοσχέδιο αυτό, ένα σοβαρό λόγο για τα πλέον εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στελέχη του Στρατού, να εγκαταλείψουν την καριέρα τους για χάρη του εύκολου κέρδους!

Με απλά λόγια, ο Ελληνικός λαός, επένδυσε χρήματα στον Ελληνικό Στρατό για να εκπαιδεύσει τέτοιους άνδρες, κι έρχεται σήμερα ο υπουργός της … Αστυνομίας και τους βγάζει στην ιδιωτική αγορά, εκπαιδευμένους με … δημόσιο χρήμα. Και βγάζει στην ιδιωτική αγορά, άνδρες του Στρατού και του Ναυτικού, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Τέλος επισημαίνω ότι προσωπικά ήμουν πάντα υπέρ της φρούρησης των Ελληνόκτητων πλοίων ! Αλλά με ένα νομοσχέδιο που θα ήταν αρμοδιότητα άλλων υπουργείων και όχι του γνωστού υπουργείου που οι υπάλληλοί του το ονόμασαν υπουργείο … ΠΡΟ.ΠΟ (Προστασίας Πολίτη)!!



Κι αν φτάσαμε τώρα σε αυτό το σημείο, φανταστείτε τι θα γίνει στα επόμενα χρόνια!
Προφανώς, τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και ο κ. Παπανδρέου, δεν είχαν καν σκεφτεί αυτή τη σοβαρή παρενέργεια του νομοσχεδίου και είμαι σίγουρος ότι τώρα θα … καμαρώνουν και θα φουσκώνουν από υπερηφάνεια για τις επιλογές και τα καμώματα του Χρήστου Παπουτσή!













aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου