Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ιδιώτης εκμεταλλεύθηκε "τρύπα" στο taxis και και υπέκλεψε 2.000.000 εγγραφές δεδομένων

Στέλιος Μπαμιατζής

Ουκρανός είχε κλέψει στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα και διέθετε για πώληση πάνω από δύο εκατ. εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 47χρονο Ουκρανό ο οποίος κατείχε παράνομα και διέθετε σε υποψήφιους αγοραστές πάνω από δύο εκατ. εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ψηφιακά αρχεία.
Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή σε προάστιο της Αττικής. Ο συλληφθείς κατείχε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ψηφιακά αρχεία .
Όπως προέκυψε, ο δράστης κατείχε και διέθετε τα αρχεία αυτά χωρίς να έχει υποβάλει την προβλεπόμενη γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή, ως όφειλε.
Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 47χρονου από την καταγγελία ιδιώτη σχετικά με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη θυρίδα του και τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.
Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση και μεθοδική ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οπότε και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε κατάστημα που διατηρεί ο δράστης στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000, 15000 και 1500 GB αντίστοιχα.
Προκαλεί όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως ο 47χρονος αφαίρεσε τα προσωπικά στοιχεία από το σύστημα Taxis.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε σε ψηφιακή μορφή στοιχεία περισσότερων των 9 εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.


news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου