Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Λουκέτο της Opel στο Μπόχουμ


Να κλείσει το εργοστάσιο της  στο Μπόχουμ της Γερμανίας από το 2016 έλαβε η μητρική General Motors, ως αποτέλεσμα του πλεονάζοντος «στοκ» και της δραματικής πτώσης των πωλήσεων στην Ευρώπη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Η απόφαση της GM προκάλεσε και την αντίδραση της Άγκελα Μέρκελ η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση. Πάντως, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου απέκλεισε την πιθανότητα κρατικής οικονομικής βοήθειας, καθώς όπως δήλωσε «τέτοιες αποφάσεις είναι λυπηρές, αλλά το κράτος δεν έχει ρόλο να διαδραματίσει».
Τα γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για μία πρωτοφανή απόφαση στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας, ενώ και ο υπ. Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε «θυμωμένος, η επιχείρηση έκανε λάθη ακόμη και στον τρόπο που χειρίστηκε τους εργαζομένους στο παρελθόν» και κάλεσε την GM να διερωτηθεί γιατί δεν εκμεταλλεύθηκε τις δυνατότητες και ευκαιρίες που θα μπορούσε να έχει, όπως η συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η GM δεν έχει αποφασίσει να κλείσει το εργοστάσιο εντελώς, ωστόσο θα σταματήσει να λειτουργεί ως ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής αυτοκίνητων. Οι πρώτες σκέψεις αφορούν στο να διατηρηθεί μία μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων, ώστε να διασωθεί ένα μέρος από τις 3.200 θέσεις εργασίας του εργοστασίου.
Τέλος, η απόφαση της αμερικανικής μητρικής έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο των εργαζομένων και των τοπικών αξιωματούχων της πόλης όσο και του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου ολόκληρης της Γερμανίας.

polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου