Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ‏

Η... κατάρρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μόνο τυχαία δεν ήταν.
Κάποιοι την ανέμεναν.
Κάποιοι άλλοι, αναμένουν και συνέχεια.

Η κουβέντα δημοσιογράφων με πολιτικούς της παλαιάς εποχής... απέδωσε. Σας την παραθέτω εν τάχει με το... «ζουμί» της.
«Το 2013 επιφυλάσσει σε όλους μας μία έκπληξη. Πρόκειται για την....
διάλυση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών του» είπε ένας από τους παρευρισκομένους στη κουβέντα. Και όταν κάνουμε λόγο για έκπληξη, το εννοούμε. Με την πραγματική ετυμολογία της λέξης και μάλιστα της... ευχάριστης πλευράς της.
Όλοι οι έλληνες έχουν καταλάβει πλέον το... παραμύθι τους. Χωρίς καμία εξαίρεση, όλο το πολιτικό σύστημα δούλεψε μεθοδικά, δημιούργησε και ανδρώθηκε πάνω στην αντιμνημονιακή πολιτική.
Από το δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους, θα ξεκινήσει αναπόφευκτα μια πιο σταθερή τροχιά για την Ελλάδα. Τα πράγματα για τους έλληνες δεν θα αλλάξουν. Δυστυχώς θα παραμείνουν το ίδιο τραγικά ως έχουν, για κάμποσο καιρό. Ωστόσο, η αλλαγή δεν θα αργήσει να έρθει. Πολύς κόσμος ενδιαφέρεται για την χώρα μας. Και θα εκδηλώσει ενδιαφέρον ούτως ή άλλως.
Αυτό που προβλέπουν πάντως κάποιοι, είναι ότι τουλάχιστον όλοι οι έλληνες πρόκειται να ικανοποιηθούν ηθικά. Πώς θα γίνει αυτό;
Ακροδεξιά και ακροαριστερά κόμματα, συνεργασίες και νέα σχήματα, γόνοι οικογενειών που κυβερνούν τον τόπο από την περίοδο της μεταπολίτευσης και έπειτα, απλά... δεν θα υπάρχουν.
Ο λόγος που δεν θα υπάρχουν είναι ένας. Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ θα βουλιάξει –ήδη έχει ξεκινήσει- αυτόματα θα πέσουν κι' όλοι οι άλλοι.
Η Νέα Δημοκρατία, λειτουργούσε όλα τα χρόνια (και κυρίως επί προεδρίας Καραμανλή) πάνω στο μοντέλο που είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ. Η έλευση του Σαμαρά και η ανάγκη της χώρας να κυβερνηθεί στην πιο κρίσιμη καμπή της, έφερε συνεργασία. Αλλά το μοντέλο διοίκησης δεν άλλαξε. Παραμένει το ίδιο. Άστοχο, ρουσφετολογικό, χωρίς όραμα και χωρίς καμία ευαισθησία για τους πολλούς παρά τις διαβεβαιώσεις περί αντιθέτου. «Οι έννοιες πολιτική και ευαισθησία είναι τελείως ασύμβατες...» ήταν η κουβέντα ενός εκ των πολιτικών της παλιάς σχολής που ήταν παρών στη συζήτηση. Αν δεν κάνει κάτι γρήγορα ο Σαμαράς για να σώσει τον εαυτό του, θα παρασυρθεί και ο ίδιος.
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένοι. Εκτός κι' αν ο Αλέξης χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και εξαφανίσει όλο το... ΠΑΣΟΚ που έχει μαζέψει στη Κουμουνδούρου.
Τέλος τα γνωστά-άγνωστα ακροδεξιά και ακροαριστερά κόμματα που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια, εκμεταλλευόμενα την κακή διαχείριση των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων θα διαλυθούν με τον ρυθμό που δημιουργήθηκαν. Άμεσα.
Τέλος αφού βάλαμε στοίχημα μεταξύ μας, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, σ' ότι αφορά τον χρόνο που θα επέλθει η μεγάλη πτώση των κομμάτων της σημερινής Βουλής, αποχωρήσαμε, η αλήθεια είναι, βαθιά ικανοποιημένοι.

Χ.Δ.Ρ.

ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου