Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Εργοστάσιο συσκεύαζε τσιγάρα-μαϊμού


Κανονική… καπνοβιομηχανία  είχε στήσει ένα κύκλωμα λαθρεμπόρων σε ένα παράνομο εργοστάσιο στη Νέα Μπάφρα Σερρών, όπου έφτιαχνε τσιγάρα με λαθραίο καπνό από τη Βουλγαρία, τα συσκεύαζε σε κούτες «μαϊμού» και τα διοχέτευε σε ανυποψίαστους καταναλωτές ως γνήσια, χωρίς φυσικά την ταινία  του ειδικού φόρου κατανάλωσης!

«Εγκέφαλοι» της λειτουργίας του παράνομου εργαστηρίου ήταν ένα ζευγάρι 47χρονων Ελλήνων, που είχαν εγκαταστήσει από τον Οκτώβριο στην αποθήκη τους συσκευές κοπής και αποξήρανσης καπνού και παρασκευής τσιγάρων σε τσιγαροσωλήνες με ενδείξεις διαφόρων εταιρειών, οι οποίοι δεν κυκλοφορούν νόμιμα στην ελληνική αγορά και τους προμηθεύονταν από την Βουλγαρία μαζί με κούτες από τις ίδιες μάρκες. Οι κούτες των 100 ή 200 πακέτων που έφεραν εξωτερικά πλαστά σήματα εταιρειών, πωλούνταν ως γνήσιες προς 10 και 20 ευρώ, ενώ ο καπνός πουλιόταν χύμα προς 15 ευρώ κάθε νάιλον συσκευασίες των 500 γραμμαρίων χωρίς ενδείξεις.
Μαζί τους συνελήφθησαν μια 77χρονη γυναίκα και ένας 28χρονος, ενώ κατασχέθηκαν 176,70 κιλά κατεργασμένου – τριμμένου καπνού, 276 συσκευασίες κατεργασμένου και τριμμένου καπνού βάρους 500 γραμμαρίων καθεμία, πλήθος κουτιά συσκευασίας με λαθραία τσιγάρα και φίλτρα με ή χωρίς καπνό, άδειες κούτες συσκευασίας, έξι δοχεία με αρωματικό έλαιο των πέντε λίτρων το καθένα, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, διάφορα υλικά συσκευασίας και μηχανολογικός εξοπλισμός για την κοπή του καπνού και την παρασκευή τσιγάρων.
Από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους που θα καταλογιστούν από το Τελωνείο Σερρών, το ελληνικό δημοσίου υπέστη σημαντική ζημία. Σε βάρος των… καπνοβιομήχανων σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία, παράβαση των νόμων περί σημάτων και περί αθέμιτου ανταγωνισμού, πλαστογραφία και απάτη και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου