Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σ.Ε.Ε.ΕΝ: Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, αυτή τη φορά στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου.Ο άτυχος εργαζόμενος Καραστογίαννης Νίκος, 38 ετών, βρέθηκε αναίσθητος στο δάπεδο του μηχανήματος (εκσκαφέα) Ε3 και νοσηλεύεται διασωληνομένος σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι συνθήκες παραμένουν αδιευκρίνιστες μέχρι αυτή τη στιγμή (μάλλον χτύπημα στο κεφάλι), όμως πρόκειται για συνθήκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και μόνο με τη γνώση και την εμπειρία τους τις αντιμετωπίζουν.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στους σταθμούς και τα ορυχεία του Λ.Κ.- Δ.Μ., είναι δραματική.
  • Η μεγάλη μείωση προσωπικού λόγο συνταξιοδοτήσεων, η πολιτική των μη προσλήψεων σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα με θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους που ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους.
  • Καθημερινά έρχονται εργαζόμενοι μέσω του δουλεμπορίου, χωρίς τη στοιχειώδη εκπαίδευση, χωρίς καμία εμπειρία, χωρίς καμία γνώση για το τι είναι σταθμός η ορυχείο και χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας
  • Είναι γεγονός πως δεν είναι όλοι οι οδηγοί επαρκώς εκπαιδευμένοι, ούτε πληρούν όλοι τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν την όποια έκτακτη κατάσταση προκύψει.
Συνάδελφοι- σες,
ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε., των ιδιωτών και των εμπόρων ηλεκτρικής ενέργειας. Οι νόμοι της αγοράς λειτουργούν στην εντέλεια, προς όφελος των λίγων και σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Αυτοί λοιπόν οι νόμοι της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, του «υγιούς» ανταγωνισμού που επιβάλλονται από την Ε.Ε. και ακολουθούνται με θρησκευτική ευλάβεια από τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) και τις προηγούμενες, είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τα εργοδοτικά εγκλήματα. Αυτή η πολιτική είναι εγκληματική. Δε ρίχνει μόνο στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους, αλλά διαμορφώνουν τις συνθήκες ώστε να μην απαιτούν ούτε τα αυτονόητα, δηλαδή τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας!
Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις  ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ-ΣΑΔ, ενταγμένες στη λογική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπαθούν να ενσωματώσουν τους εργαζόμενους σ’ αυτή την πολιτική, ώστε να αποδεχτούν τη μιζέρια τους ως κάτι το μοιραίο.
Άξιος λοιπόν ο «μισθός» της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να ακολουθήσουν το δρόμο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ώστε την κρίση και τα κέρδη τους, να μην τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι ακόμα και με τις ίδιες τους τις ζωές!

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου