Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι ξηροί καρποί παρέχουν αντιφλεγμονώδη προστασία και συμβάλλουν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών λόγω των θρεπτικών ουσιών και των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν.
Κάνουν καλό στην καρδιά (τρώγοντας μια μικρή χούφτα καθημερινά, μπορεί να βελτιώσετε τη χοληστερόλη σας) και όχι μόνο. Δείτε τα πολλαπλά οφέλη τεσσάρων ξηρών καρπών στην υγεία μας.
Αμύγδαλα
Μόλις 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα, έχει σχεδόν τόσο ασβέστιο, όσο και 1/4 του φλιτζανιού γάλα, οπότε τα αμύγδαλα αποτελούν σημαντικό πολέμιο της οστεοπόρωσης. Επίσης, μια χούφτα αμύγδαλα, περιέχει το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Ε, η οποία αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό, που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζει τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας. Τέλος, έχουν αντιγηραντικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες.
Η πρότασή μας: αναμείξτε κομματάκια αμυγδάλου με πλιγούρι βρώμης για ένα γευστικό και υγιεινό αποτέλεσμα.
Φιστίκια Αιγίνης
Η πρότασή μας: Θρυμματίστε τα και βάλτε τα ως γαρνιτούρα σε παγωτά και γλυκά.
Καρύδια
Η πρότασή μας: Προσθέστε τα στη σαλάτα σας.
Καβουρντισμένοι καρποί σόγιας
Η πρότασή μας: συμπεριλάβετέ τους ως σνακ στη διατροφή σας.
Γενικές συμβουλές για μεγαλύτερη οφέλη
Οι ξηροί καρποί αποτελούν γενικά τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας, γι’ αυτό και θα πρέπει να τους καταναλώνετε με μέτρο. Μπορείτε να τρώτε περίπου μία χούφτα ξηρούς καρπούς, 3-4 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον οργανισμό σας και τις ανάγκες του, υπολογίζοντας τις θερμίδες τους στο σύνολο των ημερήσιων θερμίδων σας.
Αποφύγετε τους αλατισμένους, καβουρδισμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, που έχουν μειωμένες ευεργετικές ιδιότητες και προτιμάτε να αγοράζετε τους ξηρούς καρπούς με το περίβλημά τους ή όσο το δυνατόν πιο φρέσκους.
skandalistis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου