Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Όταν ο ΔΗΜΆΡατος "αυτομολούσε" στην Αυλή του Ξέρξη...

 Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ο ΔΗΜΆΡατος συγκυβερνούσε τη Σπάρτη με τον Κλεομένη Α' περί τα 493 πΧ.

Μεταξύ τους πολιτικές ίντριγκες  οδήγησαν στην καθαίρεσή του από την συμβασιλεία και στην αντικατάστασή του από τον Λεωτυχίδα.

Το 491 "αυτομόλησε" στην Αυλή του Πέρση Βασιλιά Δαρείου Α.

Βοήθησε τον γιό του Ξέρξη να επικρατήσει ως διάδοχος έναντι των διεκδικητών του θρόνου αδερφών του και το 490 τον ακολούθησε στην εκστρατεία του κατά των Ελλήνων.

Ο ΔΗΜΆΡατος ήταν δίπλα στον Ξέρξη ως «βασικός του Στρατιωτικός Σύμβουλος» στις Θερμοπύλες απέναντι στις λιγοστές ηρωϊκές Δυνάμεις των αμυνομένων Ελλήνων. Τον ενημέρωσε δε για όλες τις Σπαρτιατικές Στρατιωτικές Τακτικές.

Συμβούλευσε επίσης τον Ξέρξη να καταλάβει τα Κύθηρα ως απαραίτητη Στρατηγική Κίνηση κι ευτυχώς ο Ξέρξης δεν τον άκουσε.

Ο Ξέρξης τον τίμησε για τις «πολύτιμες υπηρεσίες» του στην εκστρατεία κατά των Ελλήνων δίνοντάς του να κυβερνήσει τις περιοχές της Περγάμου, Τευθρανίας και Αλίσαρνα.

Οι «εθνοπροδότες» πάντα αμείβονταν από τους ανθέλληνες Αφέντες τους για το Ελληνικό Αίμα που  «συνέβαλλαν φιλότιμα» να χυθεί άδικα και άφθονο.

Καμιά φορά όμως η Ειμαρμένη παίζει "περίεργα παιγνίδια" με τα "ονόματα", την Ιστορία των "αιματηρών συνωστισμών της Γενιάς των Δαναών" και των Επιγόνων του Εφιάλτη....

Αν οι Έλληνες του 490  δεν είχαν εμμονή με την Πολεμική Εκπαίδευση και την επίμονη εφαρμογή της παράδοσης του Πολίτη - Οπλίτη, σήμερα θα μιλούσαμε για Περσική Ευρώπη....

Παρεμπιπτόντως και τότε κάποιοι επιχειρούσαν να αποστρατιωτικοποιήσουν τις Μη Περσικές επικράτειες...

...και μαζί τους "συμφωνούσαν" και κάποιοι "εγχώριοι συνεργάτες" τους....

"Μηδίζοντες" τους αποκαλούσαν τότε....
 
aegeanhawk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου